EUR: 326,32 Ft
CHF: 294,56 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Belföld

Fidesz: A nyugdíjasok adatai már a Gyurcsány-kormánynak is megvoltak

A Fidesz szerint a nyugdíjasok adatai a Gyurcsány-kormánynak is már minden bizonnyal megvoltak, hiszen pontosan tudta, hogy vegyen el tőlük egy havi nyugdíjat.

A nagyobbik kormánypárt csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben reagált a Demokratikus Koalíció szóvivőjének Gréczy Zsoltnak a sajtótájékoztatójára. Az ellenzéki politikus arról beszélt, az Orbán-kormány úgy döntött, hogy az összes magyar nyugdíjassal bővíti a Kubatov-listát. Szerinte az, hogy beolvasztják az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságot a Magyar Államkincstárba azzal is járhat, hogy idén ősszel csúszni fog a nyugdíjak kifizetése.


A Fidesz közleményében azt írta, hogy a nyugdíjasok adatai a Gyurcsány-kormánynak is már minden bizonnyal megvoltak, hiszen pontosan tudta, hogy vegyen el tőlük egy havi nyugdíjat.

Kiemelték: a nyugdíjasok számára semmilyen változást nem jelent, hogy novembertől a Magyar Államkincstár fogja folyósítani a nyugdíjakat az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság helyett.

A nyugdíjasok ma számíthatnak a kormányra, amely 2010 óta megőrizte, sőt 10 százalékkal növelte a nyugdíjak vásárlóértékét. Az inflációkövető nyugdíjemelésen túl jövőre nyugdíjprémium kifizetésével is számolnak, mert szeretnék, ha a gazdasági növekedés eredményét a nyugdíjasok is éreznék. A nyugdíjasok a rezsicsökkentéssel és a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentésével havi szinten is több ezer forintot spórolnak meg – jegyezte meg a nagyobbik kormánypárt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Így járhatnak egyre többen luxusautóval

    Így járhatnak egyre többen luxusautóval

    Dübörög a magyar autópiac: három év alatt másfélszeresére duzzadt a kereslet az új autók iránt, amelyekből idén 160 ezer is forgalomba állhat. Többé nálunk sem mennek ritkaságszámba az extravagáns autócsodák – naponta húz el mellettünk egy a fővárosi utakon.

  • Drágultak az üzemanyagok

    Drágultak az üzemanyagok

    Drágultak az üzemanyagok; a Mol emelte 7 forinttal a benzin, és 5 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán.