EUR: 357,17 Ft
CHF: 337,75 Ft
2020. április 07., kedd
Herman

Belföld

Fidesz: A Soros-szervezetek emberei készülnek törvénytelen akciókra

A Soros-szervezetek emberei készülnek törvénytelen akciókra ősszel, nem pedig a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt így reagált az MSZP és a DK csütörtöki közleményére, melyben az ellenzéki pártok azt írták, Orbán Viktor miniszterelnök erőszakos provokációkat készít elő Budapesten és arra készül, hogy “lángba borítsa Budapestet”.

A Fidesz az MTI-nek küldött közleményében az áll, hogy az őszi zavargásokat, törvénytelen és akár erőszakos akciókat nem ők, hanem a Soros-hálózat tagjai hajtogatják. Szerintük a Soros-hálózat tagjai nyíltan üzengetik, hogy törvénytelen, az erőszakosság határát súroló akciókra készülnek ősszel.


A Soros-szervezetek emberei, Gulyás Mártontól kezdve Schilling Árpádon keresztül Vágó Gáborig naponta ezzel fenyegetőznek. A felkészüléshez kiképző táborokat, konferenciákat és képzéseket szerveznek, ahol nyíltan arról beszélnek, hogy nekik joguk van a törvények megsértésére – áll a közleményben.

A Fidesz szerint a Soros-hálózat minden eszközt be fog vetni, hogy nyomást gyakoroljanak a magyar kormányra, mert az útjában áll Brüsszel és Soros tervének, ami szerint migránsokkal telepítenék be Európát és benne Magyarországot.


A két ellenzéki párt korábban Kövér László szerdai szavaira reagált. Az Országgyűlés elnöke Felvidéken zajló Martosi Szabadegyetem fővédnöki fórumán arról beszélt: az ősszel leplezetlen koalíció jöhet létre a magyarországi ellenzék és a Soros György-féle szervezetek között, hogy utóbbiak a demokrácia intézményrendszere elleni nyílt támadásokkal, utcai zavargásokkal gerjesszenek hangulatot a választások előtt.

Az MSZP erre írta azt, hogy Orbán Viktor és pártja erőszakos provokációkat készít elő, ezért “kezdték el hajtogatni saját forgatókönyvüket, hogy ősszel történni fog valami az országban”.

A DK pedig úgy reagált Kövér László nyilatkozatára, hogy a Fidesz az egyetlen politikai erő, amely Magyarországon erőszakos utcai zavargásokat szított. Szerintük Kövér László szavaiból úgy tűnik, Orbán Viktor megint arra készül, hogy lángba borítsa Budapestet.

Kapcsolódó Cikkek