2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Belföld

Fidesz: Botka számoljon el a szegediekkel!

Számoljon el Botka László a szegediekkel, mondja el nekik, miből van pénze luxusterepjáróra, luxusutakra és luxusórára – erre a kormánypártok nevében Hollik István KDNP-s képviselő szólította fel a szegedi polgármestert, az MSZP Robin Hood-i szlogenekkel kampányoló miniszterelnök-jelöltjét.

A helyi Fidesz-alapszervezet megrendelésére közvélemény-kutatás készült Szegeden, amelynek során a megkérdezett helybeliek 86 százaléka nyilatkozott úgy, hogy Botka László MSZP-s polgármesternek, miniszterelnök-jelöltnek el kell számolnia vagyonosodásáról és luxustárgyairól.


– Az emberek tudnak arról, hogy olyan luxustárgyak vannak Botka László tulajdonában, amelyeket korábban nem vallott be vagyonnyilatkozatában – részletezte Hollik a szegedi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.
Az elvégzett kutatásból kiderült, hogy a szegediek többsége hallott róla, hogy városuk első embere megpróbálta eltitkolni előlük luxustárgyait, és arról is, hogy a helyi Fidesz-frakció vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett a polgármesterrel szemben – magyarázta a kormánypárti politikus.

Különösen pikáns a luxustárgyak elhallgatása egy olyan politikus esetében, aki „Fizessenek a gazdagok!” szlogennel kampányol a miniszterelnöki posztért.

Ezért Hollik arra kérte Botkát, hogy a „szegediek kedvéért” válaszoljon, honnan van pénze a luxusutazásokra, luxusterepjáróra és luxuskarórára. Sőt hozzátette: arról is jó lenne Botkának nyilatkoznia, van-e összefüggés az ő vagyonosodása és a Czeglédy Csaba szombathelyi ellenzéki önkormányzati képviselő „irányította bűnszervezet között”.

Kapcsolódó Cikkek

 • 200 egyetemista 800 fiatalt mentorál a Tanítsunk Magyarországért programban

  200 egyetemista 800 fiatalt mentorál a Tanítsunk Magyarországért programban

  Négy egyetem – Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs – kétszáz hallgatója nyolcszáz 7. osztályos általános iskolást mentorál a Tanítsunk Magyarországért program keretében – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben.

 • Ezt kell tudni a jövő januári nyugdíjemelésről

  Ezt kell tudni a jövő januári nyugdíjemelésről

  Megjelent a jövő januári nyugdíjemelésről szóló kormányrendelet, amely szerint a 2020. január 1. előtt megállapított és 2019. novemberében egyösszegű emelési korrekcióban részesült nyugellátások és az ilyen emelésre jogosult egyéb ellátások 2019.

 • Folytatódik az enyhe, csapadékos idő

  Folytatódik az enyhe, csapadékos idő

  Egyelőre folytatódik a csapadékos idő, vasárnap várható több napsütés. Marad az évszakhoz képest enyhe idő, többfelé 10 fok körül alakulhatnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.