EUR: 305,49 Ft
CHF: 268,89 Ft
2017. július 28., péntek
Szabolcs

Belföld

Fidesz: Botka számoljon el a szegediekkel!

Számoljon el Botka László a szegediekkel, mondja el nekik, miből van pénze luxusterepjáróra, luxusutakra és luxusórára – erre a kormánypártok nevében Hollik István KDNP-s képviselő szólította fel a szegedi polgármestert, az MSZP Robin Hood-i szlogenekkel kampányoló miniszterelnök-jelöltjét.

A helyi Fidesz-alapszervezet megrendelésére közvélemény-kutatás készült Szegeden, amelynek során a megkérdezett helybeliek 86 százaléka nyilatkozott úgy, hogy Botka László MSZP-s polgármesternek, miniszterelnök-jelöltnek el kell számolnia vagyonosodásáról és luxustárgyairól.

– Az emberek tudnak arról, hogy olyan luxustárgyak vannak Botka László tulajdonában, amelyeket korábban nem vallott be vagyonnyilatkozatában – részletezte Hollik a szegedi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.
Az elvégzett kutatásból kiderült, hogy a szegediek többsége hallott róla, hogy városuk első embere megpróbálta eltitkolni előlük luxustárgyait, és arról is, hogy a helyi Fidesz-frakció vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett a polgármesterrel szemben – magyarázta a kormánypárti politikus.

Különösen pikáns a luxustárgyak elhallgatása egy olyan politikus esetében, aki „Fizessenek a gazdagok!” szlogennel kampányol a miniszterelnöki posztért.

Ezért Hollik arra kérte Botkát, hogy a „szegediek kedvéért” válaszoljon, honnan van pénze a luxusutazásokra, luxusterepjáróra és luxuskarórára. Sőt hozzátette: arról is jó lenne Botkának nyilatkoznia, van-e összefüggés az ő vagyonosodása és a Czeglédy Csaba szombathelyi ellenzéki önkormányzati képviselő „irányította bűnszervezet között”.

Kapcsolódó Cikkek

  • Soros pénzén utazgat a Simicska-féle Index

    Soros pénzén utazgat a Simicska-féle Index

    Felettébb érdekes beszélgetésre bukkant a Facebookon az Origo. A lap szerint Soros György alapítványától, az OSIFE-től kap pénzt a jobbikos Simicska Lajos újságja, az Index egyik riportere, hogy emberi történeteket szállítson a közel-keleti állapotokról.

  • Durva háború az MSZP-ben

    Durva háború az MSZP-ben

    Háborút robbantott ki Botka László az MSZP-ben azzal, hogy leárulózta Molnár Zsoltot, a párt elnökségi tagját, aki most keményen visszaszólt, pártállami időket idéző vádaskodásnak nevezve a a miniszterelnök-jelölt szavait.