EUR: 325,62 Ft
CHF: 294,14 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Belföld

Fidesz: Magyarország és Lengyelország is a Soros-terv útjában áll

A Fidesz szerint Magyarország és Lengyelország is a “Soros-terv” útjában áll, nem akar migránsokat betelepíteni és elutasítja a kötelező kvótát, ezért mindkét ország ellen erőteljes nyomásgyakorlás, kötelezettségszegési eljárások, üzengetések, hazug kampányok indultak, aminek része az igazságszolgáltatás ellen indított hadjárat is.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői közleményében arra reagált, hogy Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője a demokrácia felszámolásaként értékelte az Igazságügyi Minisztérium azon javaslatát, amely megkönnyítené a minisztériumi alkalmazottak, kormánytisztviselők bíróvá válását.


A kormánypárt kommunikációs igazgatója azt írta: a Gyurcsány- és a Soros-média ugyanazt a receptet veti be mindenhol, ahol a kormány nem úgy táncol, ahogy Soros fütyül, így Lengyelország után most a magyar bírósági rendszert és igazságszolgáltatást támadják.

A Fidesz azt pedig különösen felháborítónak tartja, hogy “az a Gyurcsány beszél független igazságszolgáltatásról, aki rendszeresen fenyegeti a bírókat és ügyészeket, ha neki nem tetsző ítéletet hoznak”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Lelőttek a győri rendőrök egy férfit, mert karddal támadt rájuk

    Lelőttek a győri rendőrök egy férfit, mert karddal támadt rájuk

    Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt rendelt el nyomozást a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség annak a férfinak az ügyében, aki egy bozótvágó késsel rátámadt a jogszerűen intézkedő rendőrökre vasárnap – közölte a Központi nyomozó Főügyészség vezetője az MTI-vel kedden.

  • A népesség több mint harmada diplomás

    A népesség több mint harmada diplomás

    A diplomások aránya 34 százalékra nőtt Magyarországon, ezzel teljesítettük az Európa 2020 stratégiai program keretében tett vállalásunkat. Ugyanakkor a felsőoktatásban tanulók száma 22 százalékkal esett vissza az évtized elejéhez képest, és erre csak részben magyarázat a demográfiai helyzet és a külföldön tanulók egyre nagyobb száma – írja keddi számában a Világgazdaság.