EUR: 323,49 Ft
CHF: 291,31 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Belföld

Fidesz: Mit tud az MSZP és a DK a Czeglédy-ügyben lefoglalt arany eredetéről?

Az Fidesz-frakció arra szólítja fel az MSZP-t és a Demokratikus Koalíciót (DK), hogy árulják el, mit tudnak Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő ügyében lefoglalt arany eredetéről.

A Fidesz képviselőcsoportja pénteki közleményében arra reagált, hogy a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője bejelentette: egy kilogramm befektetési aranyat foglaltak le egy osztrák pénzintézet széfjéből az ügynevezett Czeglédy-ügyben.


A kormánypárti frakció szerint Czeglédy Csaba bűnszervezete lebukott, “Gyurcsány és Botka ügyvédje egy osztrák széfben rejtegetett aranyat és talán külföldön rejtegeti a diákoktól és az államtól ellopott többi pénzt is”. Az aranyat a ki nem fizetett diákok pénzéből szerezték? – teszi fel a kérdést közleményében a Fidesz.

Az ügyben bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoznak, az eljárás egyik gyanúsítottja Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba által vezetett, munkaerő-közvetítést végző Humán Operátor Zrt. köré épülő bűnszervezet 2013 és 2016 között mintegy hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

Kapcsolódó Cikkek