EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Belföld

Fidesz: Vona Gábor ma már nem gazdák, csak a saját gazdája érdekeit védi

A Fidesz-frakció értékelése szerint a Jobbik elnöke ma már nem gazdák, csak a saját gazdája érdekeit védi.

A kormánypárti képviselőcsoport ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy Vona Gábor azt ígérte: pártja kormányra kerülése esetén élelmiszeripari nagyhatalommá tenné az országot.


A Fidesz szerint ezzel szemben Vona Gábor a hatalomért és a pénzért elárulta a Jobbik korábbi agrárpolitikáját is, “kilóra eladta pártját egy milliárdos nagybirtokosoknak”. Az ellenzéki politikus ma már nem a magyar gazdák, csak a saját milliárdos gazdája érdekeit védi – tették hozzá.

Ha a Jobbikon múlik, akkor a magyar föld ma is szabad préda lenne a nagybirtokosok és külföldi spekulánsok előtt – fogalmazott a kormánypárt, kifejtve: a Jobbik a szocialistákkal együtt megpróbálta ellehetetleníteni a Földet a gazdáknak programot is, miközben korábban még földosztást ígért a gazdáknak.


A Fidesz-KDNP kormányzása óta a magyar föld alkotmányos védelmet kapott, magyar kézben maradt, jelentősen nőtt a családi, kis és középbirtokok aránya, nő a fiatal gazdálkodók száma, a mezőgazdaság és élelmiszeripar a magyar gazdaság egyik húzóágazatává vált – sorolták a közleményben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Kövér: Magyarország visszaszerezte jövőjét

    Magyarország 2010 óta elvégzett munkájával visszaszerezte jövőjét, és ennek nyilvánvaló jele, hogy “mi magyarok nem bezárjuk a templomokat és az iskolákat”, hanem újakat építünk – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap Budapesten, a Fasori Református Egyházközség hálaadó napján.

  • Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

    Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

    Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán vasárnap.