EUR: 319,65 Ft
CHF: 277,06 Ft
2018. május 26., szombat
Evelin, Fülöp

Belföld

Fidesz: Vona Gábor ma már nem gazdák, csak a saját gazdája érdekeit védi

A Fidesz-frakció értékelése szerint a Jobbik elnöke ma már nem gazdák, csak a saját gazdája érdekeit védi.

A kormánypárti képviselőcsoport ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy Vona Gábor azt ígérte: pártja kormányra kerülése esetén élelmiszeripari nagyhatalommá tenné az országot.


A Fidesz szerint ezzel szemben Vona Gábor a hatalomért és a pénzért elárulta a Jobbik korábbi agrárpolitikáját is, “kilóra eladta pártját egy milliárdos nagybirtokosoknak”. Az ellenzéki politikus ma már nem a magyar gazdák, csak a saját milliárdos gazdája érdekeit védi – tették hozzá.

Ha a Jobbikon múlik, akkor a magyar föld ma is szabad préda lenne a nagybirtokosok és külföldi spekulánsok előtt – fogalmazott a kormánypárt, kifejtve: a Jobbik a szocialistákkal együtt megpróbálta ellehetetleníteni a Földet a gazdáknak programot is, miközben korábban még földosztást ígért a gazdáknak.


A Fidesz-KDNP kormányzása óta a magyar föld alkotmányos védelmet kapott, magyar kézben maradt, jelentősen nőtt a családi, kis és középbirtokok aránya, nő a fiatal gazdálkodók száma, a mezőgazdaság és élelmiszeripar a magyar gazdaság egyik húzóágazatává vált – sorolták a közleményben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A családok kiemelt helyet kapnak a következő négy évben

    A családok kiemelt helyet kapnak a következő négy évben

    A családok kiemelt helyet kapnak a következő időszak nemzetpolitikájában, a negatív demográfiai folyamatokat meg kell fordítani – hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár telefonon az MTI-nek szombaton Szarajevóból, ahol a Kommunikációs hídépítés a volt Jugoszlávia országainak magyar közösségei között című konferencián szólalt fel.