EUR: 323,34 Ft
CHF: 288,69 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Belföld

Vona nem veszi emberszámba a nyugdíjasokat

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Vona Gábor, a Jobbik elnöke nem veszi emberszámba a magyar nyugdíjasokat.

Hidvéghi Balázs hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Vona Gábor közelmúltbeli Facebook-bejegyzésére hivatkozva tűrhetetlennek, felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte azt a stílust, ahogyan az ellenzéki pártelnök beszél, gondolkodik idős emberekről, ahogyan “gúnyolódik a magyar nyugdíjasok egy nagy részén, a remegő kezükön, a kis bevásárlókocsijukon”.


A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a Jobbik elnöke pökhendi módon utasította vissza a kormánypárt bocsánatkérésre vonatkozó felszólítását.

“A hatalomért és a pénzért mindenre képes a Jobbik elnöke, még arra is, hogy belegázoljon hárommillió magyar nyugdíjas becsületébe, önérzetébe, önbecsülésébe” – mondta Hidvéghi Balázs, aki ismét arra hívta fel Vona Gábort, kövesse meg azokat az idős embereket, akiket megsértett szavaival.


Vona Gábor közelmúltbeli Facebook-bejegyzésében amellett, hogy üdvözölte azokat a nyugdíjasokat, akik képesek függetleníteni magukat “a politika manipulációjától”, két incidensre hívta fel a figyelmet, és úgy fogalmazott: a nemzeti ünnepeken rendszeres esemény, hogy “hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját”.

Azzal kapcsolatban, hogy a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen lett a nemzetbiztonsági bizottság hétfőre tervezett rendkívüli ülése – amelyen több téma mellett például a vizes világbajnokság tapasztalatairól, az orosz-azeri wifi-ügyről kértek volna tájékoztatást -, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: a nemzetbiztonsági bizottság nem válhat kisstílű belpolitikai csatározások színterévé. A testületet inkább azért kellene összehívni, mert az illegális migráció komolyan növeli Európában a terrorveszélyt – tette hozzá. Szerinte az ellenzékiek nagy része nem hajlandó elfogadni, hogy “most vagyunk túl egy világraszóló sikeren”, a vizes vb-n, és teljesen megalapozatlan állításokból próbálnak belpolitikai tőkét kovácsolni.

“Ebben mi nem fogunk részt venni. Ilyen értelemben mondtuk azt, hogy ezt a bizottsági ülést, úgy tűnik, a Soros-féle csapat hívta össze” – fogalmazott.

Azt is mondta, messzemenőkig indokolatlannak tartja egy országgyűlési bizottság összehívását egy wifi-szolgáltató miatt.

A Duna Aréna üzemeltetését firtató kérdésre Hidvéghi Balázs azt válaszolta: hamarosan döntés születik róla, egyúttal jelezte azt is, hogy el fogják végezni a terv szerint következő átalakításokat a létesítményben.

Az állami vezetők bérplafonja érdekében indított népszavazási aláírásgyűjtésről a politikus azt mondta: “várjuk meg, mi lesz az aláírásgyűjtés vége”. Azt ugyanakkor álságosnak, hiteltelennek nevezte, hogy “az ellenzék, amely korábban, amikor kormányon volt, sokmilliós fizetéseket hagyott meg, és egyébként a nyugdíjakat csökkentette, emelte az áfát (…) és a rezsiköltségeket”, az most így próbál tőkét kovácsolni.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hatalmas lehetőség előtt áll a magyar akvakultúra ágazat

  Hatalmas lehetőség előtt áll a magyar akvakultúra ágazat

  Hatalmas lehetőséget jelentenek a magyar akvakultúra ágazat számára az uniós halászati támogatások 2020 utáni elosztására vonatkozó szabályok, amelyeket a Mezőgazdasági és Halászati Tanács elfogadott – közölte Nagy István agrárminiszter Luxembourgban az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint.

 • Emberölés áldozata lett egy tiszafüredi nő

  Emberölés áldozata lett egy tiszafüredi nő

  Emberölés áldozata lett az a tiszafüredi nő, akit férjével együtt holtan találtak június 16-án otthonukban – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-t.

 • Elkezdődtek az idei Erzsébet-táborok

  Elkezdődtek az idei Erzsébet-táborok

  Elkezdődtek az Erzsébet-táborok, idén nyáron mintegy harmincezer gyermek nyaralhat Zánkán – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.