2018. január 18., csütörtök
Piroska

Külföld

Figyelmeztető lövést adott le az amerikai haditengerészet egy iráni hajóra

Figyelmeztető lövést adott le kedden az amerikai haditengerészet egyik járőregysége egy iráni hajóra a Perzsa(Arab)-öböl északi részében, miután alig 140 méterre megközelítették egymást – közölte egy névtelenséget kérő amerikai tisztségviselő.

A védelmi tárca illetékese szerint az amerikai haditengerészet Thunderbolt nevű Cyclone-osztályú járőrhajója a figyelmeztető lövéseket azt követően adta le, hogy a feltehetően az iráni Forradalmi Gárdához tartozó hadihajó nem reagált a rádión keresztül tett kapcsolatfelvételi kísérletekre, a jelzőrakétákra, sem pedig a hajókürtre.

A tisztségviselő elmondta: az amerikai hadihajó más egységekkel egy hadgyakorlaton vett részt.

Az incidens ügyében az iráni hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak.

Iráni és amerikai hadihajók között gyakorta esnek meg feszültnek mondott találkozások a Perzsa(Arab)-öbölben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    A Bridgtonban élő póni olyan betegséggel küzd ami nagyon kevés fajtársát érinti. Richard a ló pénisze teljesen elrákosodott. Ahhoz, hogy megmentsék az állat életét online gyűjtésbe kezdtek gondozói, hogy elég pénzt szerezzenek az állat műtétjére, ami során új hímvesszőt kapna a beteg testrésze helyett.

  • Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több amerikai színész, többek közt Rebecca Hall, Greta Gerwig, Ellen Page, határolódik el Woody Allentől és legújabb filmjétől a rendező elleni évtizedekkel ezelőtti gyermekmolesztálási vádak felelevenítése nyomán.