2017. november 16., csütörtök
Ödön

Egyéb Salgótarján

Folyamatos a gazdák kifizetése

A nógrádi gazdák az elmúlt napokban kevés kivételtől eltekintve már hozzájutottak elnyert támogatásaikhoz. A megyében közel 6,3 milliárd forint utalványozására már sor került a nógrádi gazdálkodóknak – hangsúlyozta hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján dr. Szabó Sándor. Kiderült az is: az előzetes ellenőrzés bevezetésével mintegy 60 százalékkal csökkent a problémás kérelmek száma.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja emlékeztetett rá: az uniós és hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2016. december 31-én megszűnt. Feladatait a Magyar Államkincstár vette át, azonban az ügyfélszolgálatokat a megyei kormányhivatalok működtetik tovább, és végzik a helyszíni ellenőrzéseket. A feladatokat Nógrád megyében – a korábban megszokott helyen és változatlan ügyfélfogadási időben – a Nógrád Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya végzi Salgótarjánban, a Bartók Béla út 17. szám alatt.


Dr. Szabó Sándor ismertette: a Magyar Államkincstár a 2016. évi egységes kérelmekben igényelt támogatásokra 2017-ben eddig 151,5 milliárd forintot utalványozott, amelyből közel 6,3 milliárdot Nógrád megyében fizettek ki. Így a 2016. évi előleg- és részfizetésekkel együtt 2017. június 27. napján országosan 411,4 milliárd forint kifizetésénél tartunk az egységes kérelemhez kapcsolódó támogatások esetében. Ez az összeg az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest 38,6 milliárd forint többletet jelent – húzta alá a kormánymegbízott.

fotó: www.nmkh.hu
Dr. Szabó Sándor kormánymegbízott (jobbra) a tájékoztató alkalmával a szakterületért felelős főosztály vezetőjét, Bacsa Annamáriát (balra) is bemutatta

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem mindennapi mindennapok

  Nem mindennapi mindennapok

  A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum mindennapjaiba nyertek bepillantást az érdeklődők a Szakmák Napja rendezvényen.

 • Évi, a kiválasztott

  Évi, a kiválasztott

  Ünnepélyes keretek között hirdették ki a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram idei nyerteseit múlt szerdán, köztük a Törekvés Rákosmentén élő paralimpiai ezüstérmes vívóját, Hajmási Évát.

 • Harmincéves a Gömöri Múzeum

  Harmincéves a Gömöri Múzeum

  Harminc éve nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt Putnokon a Gömöri Múzeum. A jeles jubileumról a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat keretében emlékeztek meg a Gömörség kapujában.