2019. március 23., szombat
Emőke

Egyéb Dunaújváros

Folyamatos fejlesztések a szakképzési centrumban

Jelentősen megújulnak a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum tagintézményei. A beruházások az energiahatékonyság növelését szolgálják, így a napelemek felszerelése mellett a nyílászárókat is korszerűsítették. 

Már ősszel bejelentették, hogy a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézményeiben jelentős korszerűsítési beruházásokat hajtanak végre. Tavasszal megkezdték a munkálatokat, amelyek során a Rudas, a Hild, a Dunaferr és a Lorántffy iskolára is napelemeket helyeztek el. A négy intézményre összesen mintegy 800 napelem került, 120 millió forint értékben.


A Hild iskola nyílászáróit már korábban lecserélték
(fotó: Dunaújvárosi Szakképzési Centrum)

Ezek hozzájárulhatnak az energiahatékonyság növeléséhez, így hosszabb távon megtérülhet a befektetett összeg. Hasonló célt szolgált a nyílászárók cseréje, illetve felújítása is. A Hild Iskolában már korábban elvégezték a fejlesztést, mintegy húszmillió forint értékben. Összesen 175 ablakot és három ajtót cseréltek le, így a megfelelő szellőzés mellett a fűtés költségeit is sikerült racionalizálni. A Lorántffy középiskola kollégiumában a napokban láttak hozzá a teljes homlokzati hőszigetelés megvalósításához és a külső nyílászárók cseréjéhez. Utóbbi több mint százharminc millió forintos beruházás. A napelemek felhelyezésével együtt a Dunaferr Iskola tetőszerkezetét is kijavították. Összességében tehát jelentősen megújultak a Szakképzési Centrum intézményei.

Kapcsolódó Cikkek