EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Dunaújváros

Folyamatos fejlesztések a szakképzési centrumban

Jelentősen megújulnak a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum tagintézményei. A beruházások az energiahatékonyság növelését szolgálják, így a napelemek felszerelése mellett a nyílászárókat is korszerűsítették. 

Már ősszel bejelentették, hogy a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézményeiben jelentős korszerűsítési beruházásokat hajtanak végre. Tavasszal megkezdték a munkálatokat, amelyek során a Rudas, a Hild, a Dunaferr és a Lorántffy iskolára is napelemeket helyeztek el. A négy intézményre összesen mintegy 800 napelem került, 120 millió forint értékben.


A Hild iskola nyílászáróit már korábban lecserélték
(fotó: Dunaújvárosi Szakképzési Centrum)

Ezek hozzájárulhatnak az energiahatékonyság növeléséhez, így hosszabb távon megtérülhet a befektetett összeg. Hasonló célt szolgált a nyílászárók cseréje, illetve felújítása is. A Hild Iskolában már korábban elvégezték a fejlesztést, mintegy húszmillió forint értékben. Összesen 175 ablakot és három ajtót cseréltek le, így a megfelelő szellőzés mellett a fűtés költségeit is sikerült racionalizálni. A Lorántffy középiskola kollégiumában a napokban láttak hozzá a teljes homlokzati hőszigetelés megvalósításához és a külső nyílászárók cseréjéhez. Utóbbi több mint százharminc millió forintos beruházás. A napelemek felhelyezésével együtt a Dunaferr Iskola tetőszerkezetét is kijavították. Összességében tehát jelentősen megújultak a Szakképzési Centrum intézményei.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.