2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Dunaújváros

Formálódik a Kohász

A német Metzingen csapatából érkezik játékos a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesébe. A 22 éves Szekerczés Luca irányító poszton jelent majd erősítést a dunaújvárosi csapatnak.

Szekerczés Luca (b) az FTC színeiben bajnoki ezüstérmet szerzett
MTI Fotó: Kovács Anikó

A bonyhádi születésű játékos korábban a Szekszárd, a Siófok és a Ferencváros együttesében is megfordult, az előző szezont pedig a Metzingen csapatában töltötte. A teol.hu-nak adott interjúban elmondta, részben az csábította Dunaújvárosba, hogy itt lehetősége nyílik nemzetközi kupában is játszani, illetve a csapat menedzsmentjének tagja, Radulovics Bojana személye is jelentősen nyomott a latban. A játékos az FTC színeiben bajnoki ezüstérmet, a Metzingen csapatában pedig német bajnoki címet szerzett, de oszlopos tagja volt az ifjúsági válogatottnak is.


A Dunaújváros csapatának bőven lesz dolga a nyáron is, hiszen július végén egy dániai, majd egy váci tornára utaznak, míg augusztus 18–19-én a hazai rendezésű Kohász Kupán folytatják a felkészülést a következő szezon küzdelmeire.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.