EUR: 336,63 Ft
CHF: 314,05 Ft
2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Szombathely

Főszerepben a labda

Lassan egy hónapja már, hogy kitört a vakáció, tombol a nyár, a szülők pedig jó előre igyekeztek gyermekeiknek hasznos elfoglaltságot találni, így aztán sokan küldték sporttáborokba csemetéiket.

Sportláz kerítette hatalmába május-júniusban a szombathelyieket, hiszen a Falco KC NB I-es kosárlabdacsapata a bajnoki címért, az AVUS felnőtt vízilabdázói pedig az első osztályba jutásért küzdöttek hatalmasat. Miután a sárga-feketék ezüstérmesek, a vízipólósok pedig bajnokok lettek és feljutottak az OB I-be, felfokozott érdeklődés kísérte mind a kosár-, mind a vízilabdatábort.


A profik is meglátogatták a gyerekeket a táborban Fotó: BM

Egykori és jelenlegi Falco-játékosok, Perl Zoltán, Váradi Benedek, Tóth Norbert és Simon Kristóf is meglátogatták a Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület által szervezett napközis sporttábort, ahol tágra nyílt szemekkel fogadták a 8–13 éves srácok és lányok a kiváló kosárlabdázókat, ugyanis a táborlakók közül sokan tudták, hogy a sárga-feketék szoros küzdelemben ezüstérmet szereztek. Megtudhattuk a sportolókról, hogy mikor és miért éppen a kosárlabdát választották gyermekkorukban, de azt is, hogy mit éreznek, amikor a magyar válogatott címeres mezét húzzák fel és éneklik a Himnuszt. Perl Zoltán és Tóth Norbert is azt kérte az ifjú kosárlabda-palántáktól, hogy tanuljanak meg minél hamarabb és minél jobban angolul, hogy minél előbb kitáruljon számukra is a világ. Amikor pedig a példaképekről érdeklődtek a srácok, Pankár Tibor, Kálmán László, Stephen Curry és James Harden neve is elhangzott.

Szarka Zsuzsanna táborvezető érdeklődésünkre elmondta, hogy a táborban a játékon és a technikán volt a lényeg, de az sem volt mellékes, hogyan kell viselkedni közösségben. A gyerekeket tudásuknak megfelelő csoportokba osztották be, ahol általános és labdás ügyességfejlesztés, koordinációs képességfejlesztés, játékos sorversenyek, filmnézés, valamint csapatépítő dzsembori is szerepelt a programjaikban.


Országszerte ingyenes vízilabdatáborokat rendezett a Magyar Vízilabda Szövetség és a Magyar Diáksport Szövetség tulajdonában lévő Grassroots Sport Nonprofit Kft., így a szombathelyi fedett uszodában is eltölthettek egy-egy kellemes, de igazán mozgalmas hetet a szombathelyi gyerkőcök. A 6 és 10 év közötti lányok és fiúk számára rendkívül népszerű, ,,Pólónyár 2017” elnevezésű tábor keretlétszáma a sikeres marketingtevékenységnek köszönhetően pár nap alatt betelt. Egy heti turnusba 60 gyermek, összesen tehát 120 lurkó jelentkezését várták a szombathelyi szervezők.  Szummer Tamás táborvezető lapunknak elmondta, hogy a napközis jellegű táborban a hozott tudásuknak megfelelő csoportokba osztva napi két úszófoglalkozás várt a kisebb és nagyobbacska palántákra, attól függően, hogy még csak az egészen kis vízben érezték magukat biztonságban, vagy már folyamatos úszást is produkáltak.

Naponta két úszófoglalkozás várta a gyerekeket Fotó: CSG

– A legfiatalabbakat akartuk becsalogatni a szombathelyi fedett uszodába és megmutatni, hogy milyen minőségi fejlesztés zajlik az immár OB I-es csapattal rendelkező Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesületnél (AVUS) – tette hozzá Szummer Tamás, aki szerint a fegyelem és a figyelem elkerülhetetlen, vizes környezetben ugyanis csak ez lehet az az eszköz, amellyel balesetmentesen és eredményesen megtanítható ekkora létszámú lány és fiú. Az úszóedzők között az AVUS OB I-es vízilabdázója, a közönségkedvenc Kutasi Rómeó is feltűnt. A gólzsák szerint nagyszerű érzés tudni, hogy ilyen népszerű a vízilabda Szombathelyen, hiszen ezáltal évekre előre biztosítható a helyi pólósutánpótlás.

A kicsiket is sikerült becsalogatni az uszodába Fotó: CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.