2020. július 16., csütörtök
Valter

Egyéb Ózd

Fürdőző hattyúcsalád

Fotósok tömege igyekszik megörökíteni az Ózd-Szentsimon külterületén élő bütykös hattyúpárt és hét utódját. Az egyik legnagyobb súlyú repülő madár mintegy öt éve foglalta el ezt az árvízvédelmi célt szolgáló tavat, és azóta minden évben visszajárnak.

Tudni kell róluk, hogy monogám életet élnek, vagyis nem kacsingatnak ki a párkapcsolatból. Területüket akár erőfitogtatással is megőrzik a betolakodóktól. Kora tavasszal érkeznek és csak akkor kelnek útra el az élelemben gazdag területről, amikor fiókáik megtanultak repülni. Ez a madár egyébként erre a térségre nem jellemző.

Fotó: Lokál
Képalá: Hattyúk

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  A szemnek is élmény, de ott lenni az igazi. A nyár legnagyobb vizes szenzációja a nem egészen egy hónapja átadott debreceni, Aquaticum strand.

 • Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a Nemzeti Konzultáció honlapjának akadálymentesítése, így a kitöltése minden magyar polgár számára biztosított – közölte Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, a Magyarország Kormányának hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban.

 • Részleges látogatási tilalom

  Részleges látogatási tilalom

  A betegek védelmében, óvatosságból részleges látogatási tilalmat rendelt el, a súlyos állapotú betegeket kezelő intenzív részlegeken és a nagy forgalmú Sürgősségi Osztályon.

 • Bódog-idők jönnek Kispesten

  Bódog-idők jönnek Kispesten

  A Magyar Kupa győztes Honvéd labdarúgói augusztusban az Európa Liga selejtezőit kiemeltként kezdhetik. Újra piros-feketébe öltözik Baráth Botond és Zsótér Donát is, akiket a tavaly a Kisvárdát az NB I-ben tartó Bódog Tamás készíti fel az új idényre.