EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Ózd

Fürdőző hattyúcsalád

Fotósok tömege igyekszik megörökíteni az Ózd-Szentsimon külterületén élő bütykös hattyúpárt és hét utódját. Az egyik legnagyobb súlyú repülő madár mintegy öt éve foglalta el ezt az árvízvédelmi célt szolgáló tavat, és azóta minden évben visszajárnak.

Tudni kell róluk, hogy monogám életet élnek, vagyis nem kacsingatnak ki a párkapcsolatból. Területüket akár erőfitogtatással is megőrzik a betolakodóktól. Kora tavasszal érkeznek és csak akkor kelnek útra el az élelemben gazdag területről, amikor fiókáik megtanultak repülni. Ez a madár egyébként erre a térségre nem jellemző.

Fotó: Lokál
Képalá: Hattyúk

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.