EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Belföld

Gondtalanul nyaral a pedofíliával vádolt tanár

Két hónapja nincs a rácsok mögött az a paksi zenetanár, aki ellen szexuális zaklatás miatt most emelt vádat a komlói ügyészség. A tanár állítólag a váraljai Szivárvány művészeti táborban két rábízott kislányt is molesztált, szexuálisan zaklatott.

H. Szabolcs zenetanár hét nyáron át kisiskolásokat táboroztatott a Tolna megyei Váralján. A botrány tavaly tört ki, amikor egy szigethalmi édesanya 12 éves kislánya naplóját olvasgatta, és feltűnt neki, hogy a gyerek eleinte szeretettel, majd haraggal írt a 41 éves táborvezető-zenetanárról. Akit a nyári tábort követően egy hétvégén meg is látogatott az öccsével és az édesapjával, sőt mindannyian ott is aludtak a férfi bonyhádi lakásában. Az asszony vallatóra fogta a gyerekét, majd pszichológushoz vitte. Miután elolvasta a szakember véleményét, feljelentést tett. Így derült ki, hogy H. Szabolcs esténként besurrant a kislány sátrába és a takaró alatt szexuálisan zaklatta. A tanár rács mögé került, ahonnan májusban jöhetett ki.


A vádirat szerint a zenetanár esténként, amikor a sátorban a többi gyerek elaludt, többször is befeküdt egy 11 éves, máskor pedig egy 12 éves kislány mellé, simogatta, szájon csókolta őket. A férfi ősszel áll bíróság elé. Helyzetét súlyosbítja, hogy a felügyeletére bízott kislányokat molesztálta, amiért akár nyolc év szabadságvesztéssel sújtható.

– Két hónapja kiengedték a fiamat. Jól érzi magát, most nyaral, és csak azokkal a barátokkal találkozik, akik kiálltak mellette. Nagy fájdalmam, hogy ilyen ügybe keverték Szabolcsot, de hamarosan megjelenik egy könyv a kálváriájáról, amiből kiderül a teljes igazság – mondta lapunknak H. Szabolcs édesanyja, aki úgy tudja: a feljelentő édesanya bosszúból jelentette fel a fiát. Ugyanis szerint a nő szerelmes levelet küldött Szabolcsnak, aki kikosarazta az asszonyt.


– Sajnos a fiam kitörölte ezt az üzenetet a gépéből, és a rendőrség nem találta meg – sóhajt.

A Lokál felkutatta azt az asszonyt, aki a feljelentést tette a zenetanár ellen, de nem kívánt nyilatkozni. Zsuzsa, a zenetanár volt barátnője lapunknak korábban elárulta: ő mindössze 18 éves volt, Szabolcs pedig 35 éves, amikor összejöttek. Zsuzsa három évig volt együtt a férfival, el is kísérte nyaranta a váraljai művészeti táborba, ahol soha semmilyen jelét nem látta annak, hogy a férfi a kislányokhoz vonzódott volna.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  A jövő heti EU-csúcs előkészítése keretében Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke felkereste hivatalában Orbán Viktor miniszterelnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

 • Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  A jó magyar-ukrán kapcsolatokban “vagyunk érdekeltek, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Kárpátalján élő magyar nemzeti közösség jogai semmilyen formában se csorbulhassanak” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az Ungvárhoz közeli Alsószlatina gyógyüdülőhelyen.

 • Kukában landoltak a szemetesek!

  Kukában landoltak a szemetesek!

  Nem akármilyen szelfivel rukkoltak elő az FKF munkatársai, akik jelentkeztek a Meglepkék Legőrültebb Brigád elnevezésű felhívására.

 • Változik az Eurojackpot ára

  Változik az Eurojackpot ára

  A Szerencsejáték Zrt. közleményben tudatta, hogy az Eurojackpot alapjátékának ára az elmúlt hét euró árfolyam-változása miatt a Részvételi Szabályzat értelmében 2018.