2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

Gondtalanul nyaral a pedofíliával vádolt tanár

Két hónapja nincs a rácsok mögött az a paksi zenetanár, aki ellen szexuális zaklatás miatt most emelt vádat a komlói ügyészség. A tanár állítólag a váraljai Szivárvány művészeti táborban két rábízott kislányt is molesztált, szexuálisan zaklatott.

H. Szabolcs zenetanár hét nyáron át kisiskolásokat táboroztatott a Tolna megyei Váralján. A botrány tavaly tört ki, amikor egy szigethalmi édesanya 12 éves kislánya naplóját olvasgatta, és feltűnt neki, hogy a gyerek eleinte szeretettel, majd haraggal írt a 41 éves táborvezető-zenetanárról. Akit a nyári tábort követően egy hétvégén meg is látogatott az öccsével és az édesapjával, sőt mindannyian ott is aludtak a férfi bonyhádi lakásában. Az asszony vallatóra fogta a gyerekét, majd pszichológushoz vitte. Miután elolvasta a szakember véleményét, feljelentést tett. Így derült ki, hogy H. Szabolcs esténként besurrant a kislány sátrába és a takaró alatt szexuálisan zaklatta. A tanár rács mögé került, ahonnan májusban jöhetett ki.


A vádirat szerint a zenetanár esténként, amikor a sátorban a többi gyerek elaludt, többször is befeküdt egy 11 éves, máskor pedig egy 12 éves kislány mellé, simogatta, szájon csókolta őket. A férfi ősszel áll bíróság elé. Helyzetét súlyosbítja, hogy a felügyeletére bízott kislányokat molesztálta, amiért akár nyolc év szabadságvesztéssel sújtható.

– Két hónapja kiengedték a fiamat. Jól érzi magát, most nyaral, és csak azokkal a barátokkal találkozik, akik kiálltak mellette. Nagy fájdalmam, hogy ilyen ügybe keverték Szabolcsot, de hamarosan megjelenik egy könyv a kálváriájáról, amiből kiderül a teljes igazság – mondta lapunknak H. Szabolcs édesanyja, aki úgy tudja: a feljelentő édesanya bosszúból jelentette fel a fiát. Ugyanis szerint a nő szerelmes levelet küldött Szabolcsnak, aki kikosarazta az asszonyt.


– Sajnos a fiam kitörölte ezt az üzenetet a gépéből, és a rendőrség nem találta meg – sóhajt.

A Lokál felkutatta azt az asszonyt, aki a feljelentést tette a zenetanár ellen, de nem kívánt nyilatkozni. Zsuzsa, a zenetanár volt barátnője lapunknak korábban elárulta: ő mindössze 18 éves volt, Szabolcs pedig 35 éves, amikor összejöttek. Zsuzsa három évig volt együtt a férfival, el is kísérte nyaranta a váraljai művészeti táborba, ahol soha semmilyen jelét nem látta annak, hogy a férfi a kislányokhoz vonzódott volna.

Kapcsolódó Cikkek