2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Egyéb Nyíregyháza

Grévy-zebra született Sóstón!

2008 óta találkozhatunk Grévy-zebrákkal a Nyíregyházi Állatparkban. A különleges állatok az Afrika-panoráma sztárjai, nevüket Jules Grévy XIX. századi francia köztársasági elnökről kapták.

A Grévy-zebra a legnagyobb termetű zebrafaj és egyben a legnagyobb vadon élő lóféle, természetes élőhelyén viszont mindössze kétezer egyed él belőle. A veszélyeztetett faj kizárólag Dél-Etiópia és Kenya száraz területein fordul elő. A többi zebrafajtól könnyen megkülönböztethető állatok eddig is a Nyíregyházi Állatpark kedvenceinek számítottak, most pedig, hogy megérkezett a csapat legifjabb tagja, kifutójuk előtt tolonganak a látogatók.


A büszke anyuka még figyeli kicsinye minden lépését (Fotó: Kohut Árpád)

Az ellés problémamentesen zajlott, így nem volt szükség sem a gondozók, sem az állatorvos segítségére. A kis kanca pár perccel világra jötte után már felállt, és nem egészen egyórás korában már járni is tudott. Lucy hét hónapos koráig jórészt anyatejjel fog táplálkozni, de már egy hónaposan elkezdi kóstolgatni a jórészt szálas takarmányból álló menüjét is. A csikó láthatóan élvezi a kifutót: nagyokat hancúrozik és nyargalászik. Az ivarérettséget négyéves korára éri el, s valószínűleg ekkor másik európai állatkertbe helyezi majd a fajkoordinátor – osztotta meg a Nyíregyházi Állatpark információit a legújabb jövevényről.

A csikó láthatóan élvezi a kifutót (Fotó: Kohut Árpád)

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.