EUR: 325,97 Ft
CHF: 294,31 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Győr

Gyermekek köszönhetik nekik telefonjukat

Két fiatal rendőrnek köszönhetik telefonjukat azok a győri gyerekek, akiktől nemrég emelték el az értékeket. Kiss Tivadar törzsőrmester és Farkas Péter őrmester ígéretet tett, hogy addig nem mennek haza a szolgálatból, míg meg nem találják a mobilokat.

A fiatal járőrök egymást segítve, összhangban dolgoznak minden egyes nap
Fotó: Marcali Gábor

Az ügyeletvezető utasítására jelentünk meg a győri intézményben, ahonnan besurranó tolvajról érkezett bejelentés, aki öt mobiltelefont emelt el az ott lévő gyermekek táskájából – kezdte Farkas Péter őrmester. – Szerencsére az intézmény profi, jó helyre felszerelt és beállított kamerával rendelkezik, így a felvételeket visszanéztük, s kiderült, hogy a feltételezett tettest korábbi intézkedésekből már ismerjük.


Teljesen átlagos, hétköznapi, jól szituált külsejű férfiról volt szó, tehát senkinek nem lehetett feltűnő az ő jelenléte az intézményben, nem viselkedett feltűnően, értette a dolgát – vette át a szót Kiss Tivadar törzsőrmester. – Az igazgatóhelyettesnek megígértük, hogy addig nem megyünk haza, amíg meg nem találjuk és vissza nem adjuk a gyerekek telefonjait. Az ügyeletvezetővel egyeztettünk és engedélyt kaptunk, hogy Petivel együtt induljunk el a gyanúsított felkutatására, hiszen mind a ketten ismertük már korábbról, tudtuk, merre mozoghat. Minden addigi feladatunk alól felmentettek, így gépkocsival keresni kezdtük a férfit és az öt telefont.

Az ellopott telefonok, már a rendőrségnél vannak
Fotó: police.hu

Fontos volt, hogy forró nyomon induljanak el, hiszen tartani lehetett tőle, hogy az illető átöltözik és amilyen gyorsan csak lehet, értékesíteni akarja a zsákmányt. A fiatal rendőrök az idővel futottak versenyt.


– Egy órán belül, egy buszmegállóban vettük észre, s tényleg nem abban a ruhában volt, amiben a felvételen láttuk – folytatta az őrmester. – Odamentünk hozzá, nekiszegeztük a kérdést, természetesen eleinte mindent tagadott. Nyugodt volt, a viselkedése nem volt gyanús, nekünk meg további bizonyíték kellett. Figyeltük a viselkedését, hogy hasonlít-e a kamerafelvételen látotthoz. Jellegzetes menése volt, ezt is megvizsgáltuk, illetve most is ugyanúgy oda-odanézett a karórájára, mint a kamerán. Na meg a haja, ami segített az azonosításban. Tivadar továbbá elkérte a telefonját.

Gyorsan rájöttek, ezekről a telefonokról lehet szó…
Fotó: Marcali Gábor

Megnéztem, milyen beszélgetései voltak, s akkor vettem észre, hogy már különféle üzenetekben árulja is a kérdéses készülékeket. Továbbra is tagadta, mi pedig az ügyelettel egyeztetve bevittük további kihallgatásra a kapitányságra. Itt teljes beismerő vallomást tett, amiből kiderült, hogy a helyszínről kisietve egy autóban átöltözött, a lopáskor használt ruháit elrejtette, majd a telefonokat egy ismerőséhez vitte, hogy később értékesítse a nagy értékű mobilokat. A bűnügyes kollégákkal kimentünk a az orgazdához, ahol megtaláltuk a telefonokat, illetve más, egyéb bűncselekményből származó értéktárgyakat is.

A fiatal rendőrök tehát betartották az ígéretet: addig nem mentek haza, míg meg nem találták a telefonokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.