EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Tatabánya

Gyógyító képek a kórháznak

Fehér János képeit csodálhatják meg a Szent Borbála Kórház hematológiai osztályának betegei és látogatói. A fotóművész rengeteg képet adományozott az osztálynak, mindezt azért, hogy a betegek és a dolgozók mindennapjait szebbé varázsolja.

A kórház egyik osztálya sem leányálom, ám a hematológiai osztályra ez különösen igaz, így ezek az alkotások jó helyre kerültek, hiszen a képnézegetés a lélek terápiája, erős hatással van rá.


Fehér János festményeinek szemlélése gyógyító hatással van a lélekre

Dr. Lőke János főigazgató is rendkívül örült az adománynak.

A művész páciensként került kapcsolatba a kórházzal. Számomra különösen tiszteletre méltó és különösen szép az, ha valamilyen betegségből valami szép születik, ami a többieknek is ajándék. Fehér János egészen különleges képeket készít, néhányat kitehettünk a falakra, és itt is maradhatnak. Így kellemesebbé, otthonosabbá varázsolhatjuk a kórházat, hogy akinek itt kell lenni, az minél kellemesebb körülmények között lehessen a kórházban – mondta.
Fehér János képei grafikák, valós képekből készültek, mindegyikben van valami, amiért érdemes megállni előtte néhány percre.

Egyfajta tudatosság szerint válogattam össze a képeket, amelyeket a Szent Borbála Kórháznak adományoztam. Próbáltam úgy összeválogatni őket, hogy passzoljon színekben, formában, esetleg a „problémában” is – mondta el a művész.

A képek egy-egy úgynevezett mögé nézést fejeznek ki, hogy lássunk egy problémát, akár betegséget másképpen, vagy a dolgok mögül is. Ez az, amit meg kell tanulnunk, és ez az, amihez Fehér János képei egy kis segítséget adnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.