2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Tatabánya

Gyógyító képek a kórháznak

Fehér János képeit csodálhatják meg a Szent Borbála Kórház hematológiai osztályának betegei és látogatói. A fotóművész rengeteg képet adományozott az osztálynak, mindezt azért, hogy a betegek és a dolgozók mindennapjait szebbé varázsolja.

A kórház egyik osztálya sem leányálom, ám a hematológiai osztályra ez különösen igaz, így ezek az alkotások jó helyre kerültek, hiszen a képnézegetés a lélek terápiája, erős hatással van rá.


Fehér János festményeinek szemlélése gyógyító hatással van a lélekre

Dr. Lőke János főigazgató is rendkívül örült az adománynak.

A művész páciensként került kapcsolatba a kórházzal. Számomra különösen tiszteletre méltó és különösen szép az, ha valamilyen betegségből valami szép születik, ami a többieknek is ajándék. Fehér János egészen különleges képeket készít, néhányat kitehettünk a falakra, és itt is maradhatnak. Így kellemesebbé, otthonosabbá varázsolhatjuk a kórházat, hogy akinek itt kell lenni, az minél kellemesebb körülmények között lehessen a kórházban – mondta.
Fehér János képei grafikák, valós képekből készültek, mindegyikben van valami, amiért érdemes megállni előtte néhány percre.

Egyfajta tudatosság szerint válogattam össze a képeket, amelyeket a Szent Borbála Kórháznak adományoztam. Próbáltam úgy összeválogatni őket, hogy passzoljon színekben, formában, esetleg a „problémában” is – mondta el a művész.

A képek egy-egy úgynevezett mögé nézést fejeznek ki, hogy lássunk egy problémát, akár betegséget másképpen, vagy a dolgok mögül is. Ez az, amit meg kell tanulnunk, és ez az, amihez Fehér János képei egy kis segítséget adnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.