EUR: 324,06 Ft
CHF: 290,53 Ft
2019. június 20., csütörtök
Rafael

Egyéb Győr

Győr lesz az Anna-bál díszvendége

A legendás Anna-bál idén a 192. születésnapját ünnepli. Szokás szerint Balatonfüreden rendezik, ahol július 29-én Győr lesz a díszvendég. A sajtótájékoztatón a várost Somogyi Tivadar alpolgármester képviselte.

Somogyi Tivadar elmondta, hogy hatalmas megtiszteltetés Győr számára ez a kezdeményezés, mert általa a két város még inkább megismerheti egymás kultúráját. Győrnek és Balatonfürednek egyaránt nagyon fontos a hagyományőrzés, büszkék lehetnek nemzeti tradícióikra.


Az Anna-bál minden évben kiemelkedő társadalmi esemény fotó: MTI/Mátyus Tamás

Ha Győr a barokk városa, szerinte Füred talán a reformkoré lehetne, ugyanis akkorra nyúlik vissza az Anna-bál első megrendezése.

 

Dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere arról számolt be, hogy a két város közti együttműködés markáns turisztikai és emberek közötti kapcsolatot is jelent, kezdeményezése pedig annak köszönhető, hogy a külföld reprezentálásán túl szeretne nagyobb hangsúlyt helyezni a hazai tájak bemutatására.

Az Anna-bálon díszvendégként lép fel a Győri Balett, de a szervezők számos kísérőprogrammal is készülnek. Idén először utcabállal zárul a balatonfüredi mulatság, ahová ugyancsak előzetes regisztráció szükséges majd, és persze dresszkód köti a résztvevőket.

Kapcsolódó Cikkek