EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Zalaegerszeg

Győzött a gyilkos kór

Múlt év decemberében lapunkban írtunk Gehér Zoltánné Anikó sorsáról, aki egyedül nevelte hét gyerekét. Anikót váratlanul vitte el a rák… ma már az égből óvja gyermekeit.

A Hegyalja úti játszótéren néma csend. A környéken lakókat mélyen megdöbbentette a tragédia, a ház legfelső emeletén lakott az asszony gyermekeivel, szegényes körülmények között, bár sokak szerint az édesapa, Zoli sokszor látogatta őket. Hivatalosan nem váltak el, valamiféle megfoghatatlan, kimondatlan összetartozás, a se veled, se nélküled szerelem tartotta össze őket.


A lakók szerint Anikó nem figyelt a jelekre, nem vette komolyan, pedig üzent a szervezete, hogy nagy baj van. Aranyeres vérzésnek gondolta, holott akkor már az alattomos vastagbélrák megtámadta a testét. A daganat lassan fejlődik ki, és a modern célzott terápiáknak köszönhetően korai stádiumban aránylag jól gyógyítható, ám a késői felismerés rontja az esélyeket. Anikónál is így történt, mire szakorvoshoz került, már áttéteket okozott. A szomszédok szerint hetek alatt fogyott le majdnem húsz kilót, alig volt ereje, sokszor csak aludt. Közben a gyerekek reggel fél hatkor hűtőrácsot huzigáltak a járólapon, doboltak, csapkodtak, az udvarra sosem vitték le őket. Maradt a hatvan négyzetméter. A legnagyobb fiú vitte a kicsiket óvodába, iskolába. Anikót minden ereje elhagyta, a kórházból már haza sem akart jönni.

A zalaegerszegi gyámhivataltól megtudtuk, hogy a gyerekeket édesapjuknál, illetve nagymamájuknál helyezték el Teskándon, az egyik kislányt pedig a keresztapjánál. Zolit mélységesen lesújtotta felesége halála.


Amennyiben valaki szívesen segítene a kicsiknek játékkal, ruhával, élelmiszerrel, keresse szerkesztőségünket a [email protected] e-mil-címen.

A tavalyi képen Dávid 18, Cinti 13 éves, ő nem szeretett volna a fotókon lenni, Barbi 9 éves, Barnabás 8, Bence 6, Nóra 4, a pici másfél Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.