EUR: 323,30 Ft
CHF: 276,08 Ft
2018. július 15., vasárnap
Henrik, Roland

Belföld

Gyurcsány miatt zárták ki az MSZP-st

Falra hányt borsó az MSZP vezetése számára Botka László szava. A szocialisták miniszterelnök-jelöltje kategorikusan kijelentette, hogy  nem kér Gyurcsány Ferencből, így nem is kerülhet fel egy esetleges közös ellenzéki listára. Úgy tűnik, az MSZP most kijátssza a főnököt, és indulási lehetőséget ad a DK elnökének Rákospalotán.

Kizárta az MSZP Móricz Eszter XV. kerületi önkormányzati képviselőt – írta meg a Magyar Idők. A politikus fellebbez, de valószínűtlen, hogy ügye őszig lezárul. A rákospalotai baloldal belharca immár megerősíti azt a korábbi értesülést, hogy a szocialisták és a DK közötti titkos megállapodás alapján a helyi MSZP kárára kapna egyéni képviselői indulási lehetőséget Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke.

Móricz Eszter (fotó: mszp.hu)

Móricz Eszter volt az, aki a kvótanépszavazás kapcsán helyi MSZP-s politikusként tavaly októberben kiállt a kormány álláspontja mellett. A XV. kerületi szocialista politikus a lapnak azt mondta: kizárásában Lamperth Mónika jegyző (korábbi MSZP-s belügyminiszter) keze is benne van, aki Hajdu László DK-s polgármestert irányítja, és teljesen rátelepedett a kerületi hivatalra, hogy előkészítse a terepet volt főnökének, Gyurcsány Ferencnek.


Móricz Eszter szerint az MSZP és a DK közti, folyamatosan tagadott együttműködés valós, ennek pedig az egyik fóruma a Deák Kör, amelynek szocialista politikusok mellett Lampert Mónika is tagja.

– Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje azt mondja, hogy Gyurcsány Ferenccel nem kívánnak összefogni a 2018-as országgyűlési választáson, a gyakorlatban azonban Budapesten mindenki helyezkedik, és a szocia­listák közül többen is úgy gondolják, hogy csak a DK-val együtt lehet sikert elérni a fővárosban – mondta. Hozzátette: a baloldal augusztusban szeretné a jövő tavasszal induló 106 egyéni jelöltet bemutatni, a hírek szerint a XV. kerületet a DK-nak ígérték oda.

Kapcsolódó Cikkek