2017. november 23., csütörtök
Kelemen, Klementina

Belföld

Halottnak tettette magát a megkéselt lány

Darabokra hullott a megkéselt tiszalöki édesanya családja. A kórházból kiengedett asszony a régi albérletébe nem mehet vissza, ezért egy ismerőséhez költözött, ahová nem viheti a három gyerekét.

Végre mosolyogni is tud, és már a nyári táborozást tervezi az a tiszalöki kisfiú, akinek egész családját megkéselte anyjuk korábbi élettársa, Sz. Zsolt. A támadót öt nappal később fogta el a rendőrség. Azóta kihallgatták és beismerő vallomást tett. A család felépüléséért az asszony volt férje, a gyerekek édesapja, Balogh János is szorított. Mint megírtuk, az anyát már kiengedték a nyíregyházi kórházból, azonban a 15 éves Vanesszára újabb műtét vár. Andi holnap mehet az édesapjához, ahol öccse, Jancsika várja.


– Azon az éjjelen a kisfiam a konyhában a nővérével, Vanesszával aludt, amikor nagy csattanásra ébredtek – mesélte a Lokálnak az apa. – A kisfiam átment a szobába, s látta, hogy az anyja az ágyon, a hátán feküdt, Zsolt pedig rajta ül, a kezében késsel. Hiába küzdött a volt feleségem, nem bírt vele, több szúrás is érte. Miközben a fiam a hátát ütötte, a két lányom próbálta lelökni a férfit róla. Zsolt ezután a gyerekek ellen fordult. Jancsika kezét, majd Vanessza lábát vagdosta össze, végül az udvaron Andira támadt. A lányom az életéért harcolt, aztán taktikát váltott. Nem mozdult, halottnak tettette magát, Zsolt ekkor elszaladt. Meggyőződésem, ha Andi nem védelmezi az anyját és a testvéreit, Zsolt megöl mindenkit. A kisfiam esténként nehezen alszik el és gyakran sírdogál. A támadás óta nem volt otthon, fél átlépni a küszöbét is. Napközben a szomszéd gyerekekkel játszik, és abban reménykedik, hogy a testvéreivel idén is elmehet majd a nyári táborba.

A megkéselt édesanya, G. Andrea sem tud visszamenni a rémségek házába, ahol élettársa többször is bántalmazta. Most egy ismerősénél húzta meg magát, ahová a gyerekeket nem viheti magával.


– Hiába próbáltam feljelentést tenni, a hatóság lebeszélt róla. Pedig ha komolyan vesznek, talán megelőzhető lett volna a tragédia – vélte az édesanya.

 

Ki nevelje a gyerekeket?

A megkéselt édesanya, G. Andrea úgy döntött, amíg nem talál másik otthont, a gyerekeit a volt férje nevelje. Csakhogy a gyámhatóság erről semmit sem tud.

– Tavaly éppen az édesapa bántalmazása miatt került sor a gyerekek védelembe vételére, bírósági ítélet is született a távoltartás elrendeléséről. Ezért eleve kizárt, hogy a gyermekeket az édesapánál helyezzék el – szögezte le a Lokálnak dr. Hosszú József, a tiszavasvári kormányhivatal vezetője.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nehezen kezelhető a pedofil tanár 11 éves áldozata

  Nehezen kezelhető a pedofil tanár 11 éves áldozata

  Pszichiáter kezeli azt a 11 éves kisfiút, akit a pedofil informatikatanár, Sz. Zoltán november 7-én megkísérelt elszöktetni az országból. Végh József kriminálpszichológus szerint a 32 éves férfi olyan befolyásra tett szert a kisfiú felett, hogy hosszú terápiával is csak akkor lehet helyrehozni a lelkét, ha ő is akarja.

 • Csókosok halálos csókja

  Csókosok halálos csókja

  Fura egy történetet boncolgat a csvm.blogstar.hu szerzője, amelyet alaposan végigolvasva csak a vak nem látja: csókosok közt vesztes, aki néma.

 • Családszervezetek a koraszülöttekért

  Családszervezetek a koraszülöttekért

  A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és az Emmi közös szervezésében idén is megrendezik a Családszervezetek Jótékonysági Adventi Vásárát december 3-án, vasárnap 10 és 18 óra között a Millenáris D épületében.

 • Brutálisan támad a Soros-hálózat

  Brutálisan támad a Soros-hálózat

  Folytatódik Magyarországgal szemben a Soros-hálózat támadása. A milliárdos tőzsdespekuláns eközben hatalmas összegeket költött és költ arra, hogy földbe döngölje Orbán Viktort és cikkek sorát jelentesse meg a magyar sajtószabadság eltiprásáról.