EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Sport

Hargitay fájó szívvel nézi a vb-t

Vasárnap a legnagyobb érdeklődéssel várt úszószámok is elkezdődnek a budapesti vizes vb-n. A Duna Arénában természetesen ott lesz dr. Hargitay András, a januárban távozott korábbi szövetségi kapitány is.

– Nem fáj a szíve, hogy tulajdonképpen kívülállóként, vendégként nézi majd a versenyeket?


– Dehogynem, de az is fáj, hogy nem lettem olimpiai bajnok. Ezen nem lehet változtatni, amikor az új elnök januárban hivatalba lépett, tulajdonképpen én mondtam le, azaz előbb arra kértem az elnökséget, hogy erősítsen meg a pozíciómban. Nem tette, így inkább félreálltam, nem volt kedvem senki és semmi ellen harcolni. Négyéves szerződésem volt, nem azért változtattam meg az életemet, a munkámat, hogy alig hat-hét hónapig töltsem be a felnőttek kapitányi tisztségét. De nem rajtam múlt.

– Neheztel valakire a hirtelen távozása miatt?

– Az égvilágon senkire. Az már más kérdés, hogy a példátlanul sikeres, tizenegy magyar érmet hozó rövid pályás vb után néhány nappal távolítottak el. Ilyen eredmények után ez nem volt éppen elegáns húzás. Még akkor sem, ha kapitányként kevés közöm volt az úszók eredményeihez.

– Kellő távolságból visszatekintve, mit kellett volna másképp csinálnia?

– Tiszta a lelkiismeretem, annál is inkább, mert mindig és mindenben a magyar úszósport érdekeit képviseltem. Azon voltam, hogy a versenyzőknek megteremtsem a lehető legjobb feltételeket. Igaz, néhány döntésem némelyeket kellemetlenül érintett, de sohasem önös érdekek vezéreltek.

– Úszás nélkül hogyan telnek a napjai?

– Úgy, mint kapitányságom előtt, munkával. Az állatkórházban dolgozom.


MTI Fotó: Kovács Anikó

Kapcsolódó Cikkek

  • Neymar már a harmadik a brazil örökranglistán

    Neymar már a harmadik a brazil örökranglistán

    Neymar 56 góljával már egyedül harmadik a brazil válogatott gólszerzőinek örökrangsorában, mivel betalált Costa Rica ellen az oroszországi labdarúgó-világbajnokság pénteki csoportmérkőzésén.

  • Vért izzadva győztek a brazilok

    Vért izzadva győztek a brazilok

    Második mérkőzésén megszerezte első győzelmét az esélyesek közé sorolt Brazília az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon: Costa Rica ellen, Szentpéterváron 2-0-ra nyert az E csoportban.