2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Egyéb Miskolc

Három magyar csapat az egyetemi kosárlabda Eb-n

A férfiak mezőnyében a Debrecen és a Miskolc, a nőknél pedig a TFSE csapata képviseli a magyar színeket az egyetemi kosárlabda Európa-bajnokságon, amely hétfőtől vasárnapig tart, a borsodi megyeszékhelyen.

– Az előző évet alapul véve nem lesz könnyű dolgunk, mivel erős bajnokságokból érkeznek az ellenfeleink. Elsősorban saját magunknak szeretnénk megfelelni, és méltón képviselni a Debreceni Egyetemet, illetve Debrecen városát. Próbálunk a legjobb tudásunk szerint felkészülni, szeretnénk gyors és hatékony kosárlabdát játszani – mondta a sajtótájékoztatón Kovács Imre, a debreceniek férficsapatának edzője.


A felújított körcsarnok lesz a miskolci kosárlabda EB egyik fő helyszíne – fotó: Lokál

Drahos Gábor, a miskolciak szakvezetője úgy fogalmazott, az országos egyetemi bajnokság bronzérmeseként és házigazdaként az a céljuk, hogy megmutassák Európa elitjének és szurkolóiknak a rájuk jellemző küzdeni tudást és koncentrációt.

– Az erőviszonyokról szinte alig tudunk konkrétumokat. Annyi biztos, hogy ez a megmérettetés kiváló nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőséget kínál a miskolci kosárlabdázásnak – tette hozzá.


Boros Zoltán, a TFSE női csapatának edzője emlékeztetett rá, hogy két évvel ezelőtt a szlovéniai Koperben és tavaly Zágrábban is kilencedik helyen végeztek az Európai Egyetemi Játékokon.

– A minimális elvárás hazai környezetben, hogy a nyolc közé kerüljünk. Úgy gondolom, hogy az elmúlt két évben győztes horvátokon kívül a francia, orosz, szerb csapatok egyaránt erős kerettel érkeznek, de itt lesz a tavalyi döntős román egyetem is – nyilatkozott Boros.

A szervezők közlése szerint a kontinenstornára 16 országból 28 csapat érkezik, amelyek három helyszínen – az Egyetemi Körcsarnokban, a Jégcsarnokban és a Generali Arénában – összesen 78 mérkőzést játszanak majd.

A felnőttek világversenyére intézményi együttesek – többségükben hazájuk országos bajnokai, 16 férfi- és 12 női egyetemi csapat – érkeznek. Az elmúlt évek egyik legkiemelkedőbb miskolci sporteseményén várhatóan 450-500 fő vesz részt.

Kapcsolódó Cikkek