2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

Hatvanegy határsértőt tartóztattak fel a hétvégén

Hatvanegy határsértőt tartóztattak fel péntektől vasárnap éjfélig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható adatok szerint pénteken három, szombaton 32, vasárnap 19 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román és az ukrán határszakaszon hét migránst fogtak el.


A március 28-ától hatályos jogszabályok szerint a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőrség az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen Magyarországon tartózkodó külföldit, ha nem merült fel bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén 166 migránst tartóztattak fel és kísértek vissza a rendőrök. Az azt megelőző héten – június 19-től 25-ig – ez a szám 202 volt. A román és az ukrán határszakaszon hét migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Kapcsolódó Cikkek