2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Külföld

Hello Kitty-rekorder a nyugdíjas rendőr

A 67 éves Gundzsi Maszao nagyjából 30 millió jent (72 millió forintot) költött eddig Hello Kitty-gyűjteményére. – Kitty kicsit olyan nekem, mintha életem szerelme lenne – mondta a férfi.

A gyűjteményt Tokiótól keletre, egy külön erre a célra épített házban rendezte el, amely turistalátványossággá vált. Gundzsi több mint ötezer, piros szalagot viselő cicafigurájával már tavaly bekerült a Guinness-rekordok könyvébe, az előző csúcstartó szintén japán volt. A nyugdíjas rendőr felesége nem féltékeny Kittyre: „Ez az ő álma. Nekem mindegy, mennyit költ rá”.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kína helyett Indiában fogják gyártani az iPhone-t

    Kína helyett Indiában fogják gyártani az iPhone-t

    Az Apple beszállítója, a tajvani Foxconn egymilliárd dolláros beruházással bővíti az Apple számára iPhone-készülékeket összeszerelő indiai üzemét annak érdekében, hogy oda telepítse át kínai gyártását.

  • Majommunka-mentesek lesznek a thaiföldi kókuszdiók!

    Majommunka-mentesek lesznek a thaiföldi kókuszdiók!

    Majommunka-mentességet igazoló címkével kell ellátni Thaiföldön a kereskedelmi forgalomba kerülő kókuszdiót a jövőben, miután állatvédők a makákók kizsákmányolásával vádolták meg a helyi kókuszipart, és egyes amerikai, brit és holland áruházláncok levették polcaikról a thaiföldi kókuszdiót.