EUR: 324,15 Ft
CHF: 290,12 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Aktuális

Hetente „zsidóznak” az antiszemita jobbikosok

Nem telhet el hét, hogy a Jobbik valamelyik vezetője ne tegyen antiszemita, kirekesztő nyilatkozatot. Most a párt Fejér megyei elnöke, Schmidt Roland szállt be a – hírek szerint – családirtással fenyegetőző Zagyva György Gyula csörtéjébe, és ő is nyilvánosan lezsidózta a Zagyvával konfliktusban álló Varga-Bíró Tamás zenészt – írta a Pesti Srácok.

Nehezen tudják tartani magukat a Jobbik radikális irányvonalát képviselők az elnökség néppártosodási törekvéseihez, és – a jelek szerint – a „cukiságkampány” fenntartásában is komoly erőfeszítéseket kell tennie a párt antiszemitizmusban, rasszizmusban jeleskedő tagjainak. Sokszor nem is megy. Most éppen a Jobbik Fejér megyei elnökéről foszlott le a kulturáltság vékony máza.


Schmidt Roland ugyanazt a Varga-Bíró Tamást zsidózta le Facbeook-posztjában, akit – a sértett elmondása szerint – néhány hete Zagyva György Gyula, a párt ernyőszervezetének számító Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) elnöke, a Jobbik egykori képviselője fenyegetett meg azzal, hogy családostól kiirtja.

Varga-Bíró szerint egyszer éppen akkor történt ilyen, amikor a rendőrségen járt, így állítása szerint egy nyomozó is fültanúja volt, ahogy Zagyva közölte vele, hogy „büdös zsidó, meg leszel ba..va, kinyírunk téged is, a feleségedet és a kislányodat is!” Varga-Bíró feljelentést tett zaklatás miatt, a nyomozás azonban egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik, mivel Zagyvát ugyan már kétszer is berendelték tanúmeghallgatásra, ahol meggyanúsíthatnák a súlyos, antiszemita bűncselekmény elkövetésével, ő azonban eddig kétszer is kimentette magát.


MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Schmidt ebbe szállt be, amikor egy barátja megosztotta a Facebookon Varga-Bíró Tamás egyik írását.

„nem kicsit ellentmondásos, hogy míg a hanukás levelet olyan szinten nehezményezed hogy az nehezen lehet elmondani. Viszont a zsidó VBT idióta posztjait úgy osztod mint ha muszáj lenne… ?” – írta Schmidt.

Varga-Bíró a Pesti Srácoknak úgy nyilatkozott, nincs annyi ideje, hogy minden zsidózó jobbikost feljelentsen. A Facebookon azonban rámutatott az újabb jobbikos gyűlöletkeltő megnyilvánulás lényegére.

„Nagyon szépen köszönöm Schmidt Rolandnak, a Jobbik móri elnökének, hogy épületes hozzászólásával hozzájárult pártja megítéléséhez. Javaslom azonban neki, hogy ezekben a zagyva időkben ne a Kulcsár Gergely neve által fémjelzett retorikát kövesse, mert nem biztos, hogy ez most túl hasznos lenne.”

Lapunk tegnapi számában felidéztük: a most éppen tiniszexbotrányba keveredett Kulcsár a párt legkevésbé visszafogott antiszemitái közé tartozik, aki korábban beleköpött a Duna-parti emlékmű cipőinek egyikébe, aki egy hivatalos e-mailjében „kamukausztnak” nevezte a zsidók ellen elkövetett népirtást, és az is ő volt, aki horogkeresztes karácsonyi üdvözletet küldött párttársainak.

Kapcsolódó Cikkek