EUR: 323,49 Ft
CHF: 291,31 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Extra Pécs

Hírek röviden

Plusztámogatás a pécsi kultúrára

A jövő évi költségvetésből a kormány 1,9 milliárd forintot különített el a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed, a Kodály Központ és a Pannon Filharmonikusok működésére. Ez azt jelenti, hogy 2018-ban is jut pluszforrás a helyi kultúrára, amiből magas színvonalú, turisztikai hatásokat is generáló programokat szerveznek a városban – mondta dr. Őri László, Pécs alpolgármestere. Hoppál Péter kulturális államtitkár szerint ez a pécsi közönség elismerését is jelenti, akiknek az érdeklődése folyamatos ösztönzést ad a művészeknek.


1,9 milliárd forint jut Pécsre fotók:PKK

Segítséget nyújt az állatkert

Még hosszabb ideig, idén év végéig látogathatják térítésmentesen a pécsi állatkertet a halmozottan hátrányos helyzetben élő gyerekek – jelentette be dr. Őri László alpolgármester és Siptár Dávid, az állatkert igazgatója. Az együttműködést tavaly indította útjára a pécsi állatkert és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Baranya Megyei Kirendeltsége azzal a céllal, hogy a régióból még több olyan látogató ismerhesse meg parkot, akiknek az anyagi lehetőségei ezt nem teszik lehetővé. Eddig több mint 900 gyerek, fiatal felnőtt, gondozó, ellátó, nevelőszülő és pedagógus látogatott el a Mecsekben található állatkertbe.


A cél, hogy még több gyermek kapjon életre szóló élményt Fotó: PKK

 

Így kerülhető el a dugó
Tájékoztató térkép készült Pécsről, amely két hétre előre jelzi az útfelbontásokat. Ezentúl minden pécsi megnézheti, hogy a szolgáltató cégek merre dolgoznak, így hol lehet dugókra számítani. A térkép azonban a vis maior feladatokat nem mutatja, így az előre jelzettekhez képest is lehetnek változások.

A térkép folyamatosan frissül, amit a www.pecsma.hu oldalon nyomon lehet követni

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Nanushka a francia divatfővárost is beveszi

  Nanushka a francia divatfővárost is beveszi

  A ma­gyar di­vat­márka több si­ke­res New York-i be­mu­tató után pén­te­ken a pá­ri­zsi di­vat­hé­ten pre­zen­tálta a 2020-as ta­vasz-nyári kol­lek­ci­ó­ját.

 • Így néznek ki ma a Backstreet Boys tagjai

  Így néznek ki ma a Backstreet Boys tagjai

  Tegnap adott koncertet Budapesten a Backstreet Boys, a fiúzenekar, akik a 90-es években meghódították a világot, azzal együtt pedig milliók szívét. Nem volt olyan tini, akinek ne lett volna tele a szobája a csapat poszterivel, aki ne lassúzott volna a dalaikra a szórakozóhelyeken.

 • Becsajozott Shawn Mendes?

  Becsajozott Shawn Mendes?

  Nemrég jelent meg Shawn Mendes és Camila Cabello közös dala, a Senorita, a rajongók pedig rögtön gyanakodni kezdtek, hogy talán nemcsak munka, hanem szerelem is van a dologban.