EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Hitlert és Vona Gábort tartja példaképének a kecskeméti jobbikos tinédzser

Elképesztő levelet kapott a PestiSrácok egy olvasójától, aki arra hívta fel a lap figyelmét, hogy a kecskeméti Jobbik ifjúsági tagozat egyik 17 éves lány tagja igen szélsőséges nézeteket vall. Hitlert élteti, ráadásul úgy gondolja, hogy a második világháború alatt a Német Birodalom kancellárja jót tett, hiszen csak egy tökéletes világot szeretett volna létrehozni.

Az már csak hab a tortán, hogy a tinédzser, akinek Hitler után a második nagy kedvence, Vona Gábor, szoros kapcsolatot ápol a párt vezetésével és nem titkolt szándéka, hogy a jövőben politikai babérokra törne.


A lap informátora megosztotta J. SZ. több privát üzenetváltását is, amiben többek között ez olvasható:

Imádom Hitlert! Jól tette, amit tett! Németország tényleg egy tökéletes ország, a német egy tökéletes ember. Hitler egy tökéletes világot akart létrehozni, amiben csak németek vannak.  – írta az ifjú jobbikos lány egy közösségi oldalon fiatal barátjának.


A 17 éves kecskeméti lány, aki a helyi Jobbik ifjúsági tagozatának a tagja, politikai pályára készül, elkötelezettségét pedig az is alátámasztja, hogy közösségi oldalán büszkén oszt meg olyan fotókat, melyeken Vona Gábor társaságában pózol különböző helyszíneken.

Ezzel még nincs vége. Egy hasonlóan nemzetiszocialista nézeteket valló fiúnak többek között olyan sorokat írt a fanatikus Hitler-rajongó üzenet formájában, hogy az ember haja égnek áll.

„Na Hitlerért is odavagyok. De Hitler után nekem Vona a második”

A pártelnöknek egyébként még tavaly novemberben vallott szimpátiát, és hogy követni kívánja az Országgyűlésbe is a Jobbik elnökét.

 „Egyszerűen imádlak! Imádom a beszédeidet, a stílusodat, az igyekezeted! Sajnálom, hogy a Fidesz ezzel a meleges dologgal le akar járatni. Őszintén szólva elbizonytalanodtam, mikor először meghallottam, de nagyon remélem, hogy nem így van! Példakép vagy! Én most közgazdasági szakközépiskolába járok és minden vágyam, hogy egyszer én is országgyűlési képviselő legyek!”

Vona természetesen nem hagyta viszonzás nélkül a fiatal szélsőséges aktivista hízelgő sorait. A jobbikos elnök felajánlotta J. Sz.-nek, hogy lépjen be a párt ifjúsági tagozatába, mert ott nagyon sok „értelmes, fiatal” jobbikossal kerülhet kapcsolatba. A fiatal lány azóta aktív ifjú tagja a pártnak, Radics Tivadar kecskeméti önkormányzati képviselővel, a Jobbik kecskeméti elnökével a PestiSrácok informátora szerint a küldött levelek tanúsága szerint mélyebb kapcsolatot is ápolhat. – írja a lap.

A Jobbik szélsőséges elkötelezettsége egyébként nem számít újdonságnak. Az elmúlt időszakban többször egyértelművé váltak antiszemita nézeteik.

A lap természetesen megkereste a Jobbik sajtóosztályát is a történtekkel kapcsolatban, de válaszukban csupán csak ennyit írtak:

“Nekünk sajnos nem állnak rendelkezésünkre az Ön által említett “bizonyítékok. Az ügy előmenetele érdekében kérjük, legyen kedves ossza meg velünk ezeket, hogy mi is tudjuk miről van szó.”

A PestiSrácok természetesen megküldte a sajtóosztály számára a részleteket, ám válaszukra azóta is várnak.

A PestiSrácok egyébként J. SZ. több privát üzenetváltásának képernyőfotóját is megkapta. A lap munkatársai miután leellenőrizték az információk és a bizonyítékok hitelességét, úgy döntöttek, hogy nyilvánosságra hozzák, ugyanis közérdekű és társadalmi szempontból kiemelt jelentőségű ügyről van szó.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

    Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

    Növekedésnek indult a 2017-es visszaesést követően tavaly a főtevékenységként halászatot és halgazdálkodást megjelölő vállalkozások száma, ezzel párhuzamosan a szektor összesített nettó árbevétele is közel 18 milliárd forintra emelkedett, egy évvel korábban 16,82 milliárd forintot tett ki – közölte az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-hez pénteken eljuttatott elemzésében.

  • Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

    Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

    A Magyarország Tortája verseny 2019-es győztesét, a Boldogasszony csipkéjét is meg lehet kóstolni az augusztus 20-ai Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényén, a Magyar Ízek Utcájában – mondta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.