EUR: 312,87 Ft
CHF: 275,91 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Hitlert és Vona Gábort tartja példaképének a kecskeméti jobbikos tinédzser

Elképesztő levelet kapott a PestiSrácok egy olvasójától, aki arra hívta fel a lap figyelmét, hogy a kecskeméti Jobbik ifjúsági tagozat egyik 17 éves lány tagja igen szélsőséges nézeteket vall. Hitlert élteti, ráadásul úgy gondolja, hogy a második világháború alatt a Német Birodalom kancellárja jót tett, hiszen csak egy tökéletes világot szeretett volna létrehozni.

Az már csak hab a tortán, hogy a tinédzser, akinek Hitler után a második nagy kedvence, Vona Gábor, szoros kapcsolatot ápol a párt vezetésével és nem titkolt szándéka, hogy a jövőben politikai babérokra törne.


A lap informátora megosztotta J. SZ. több privát üzenetváltását is, amiben többek között ez olvasható:

Imádom Hitlert! Jól tette, amit tett! Németország tényleg egy tökéletes ország, a német egy tökéletes ember. Hitler egy tökéletes világot akart létrehozni, amiben csak németek vannak.  – írta az ifjú jobbikos lány egy közösségi oldalon fiatal barátjának.


A 17 éves kecskeméti lány, aki a helyi Jobbik ifjúsági tagozatának a tagja, politikai pályára készül, elkötelezettségét pedig az is alátámasztja, hogy közösségi oldalán büszkén oszt meg olyan fotókat, melyeken Vona Gábor társaságában pózol különböző helyszíneken.

Ezzel még nincs vége. Egy hasonlóan nemzetiszocialista nézeteket valló fiúnak többek között olyan sorokat írt a fanatikus Hitler-rajongó üzenet formájában, hogy az ember haja égnek áll.

„Na Hitlerért is odavagyok. De Hitler után nekem Vona a második”

A pártelnöknek egyébként még tavaly novemberben vallott szimpátiát, és hogy követni kívánja az Országgyűlésbe is a Jobbik elnökét.

 „Egyszerűen imádlak! Imádom a beszédeidet, a stílusodat, az igyekezeted! Sajnálom, hogy a Fidesz ezzel a meleges dologgal le akar járatni. Őszintén szólva elbizonytalanodtam, mikor először meghallottam, de nagyon remélem, hogy nem így van! Példakép vagy! Én most közgazdasági szakközépiskolába járok és minden vágyam, hogy egyszer én is országgyűlési képviselő legyek!”

Vona természetesen nem hagyta viszonzás nélkül a fiatal szélsőséges aktivista hízelgő sorait. A jobbikos elnök felajánlotta J. Sz.-nek, hogy lépjen be a párt ifjúsági tagozatába, mert ott nagyon sok „értelmes, fiatal” jobbikossal kerülhet kapcsolatba. A fiatal lány azóta aktív ifjú tagja a pártnak, Radics Tivadar kecskeméti önkormányzati képviselővel, a Jobbik kecskeméti elnökével a PestiSrácok informátora szerint a küldött levelek tanúsága szerint mélyebb kapcsolatot is ápolhat. – írja a lap.

A Jobbik szélsőséges elkötelezettsége egyébként nem számít újdonságnak. Az elmúlt időszakban többször egyértelművé váltak antiszemita nézeteik.

A lap természetesen megkereste a Jobbik sajtóosztályát is a történtekkel kapcsolatban, de válaszukban csupán csak ennyit írtak:

“Nekünk sajnos nem állnak rendelkezésünkre az Ön által említett “bizonyítékok. Az ügy előmenetele érdekében kérjük, legyen kedves ossza meg velünk ezeket, hogy mi is tudjuk miről van szó.”

A PestiSrácok természetesen megküldte a sajtóosztály számára a részleteket, ám válaszukra azóta is várnak.

A PestiSrácok egyébként J. SZ. több privát üzenetváltásának képernyőfotóját is megkapta. A lap munkatársai miután leellenőrizték az információk és a bizonyítékok hitelességét, úgy döntöttek, hogy nyilvánosságra hozzák, ugyanis közérdekű és társadalmi szempontból kiemelt jelentőségű ügyről van szó.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szemetet szed az ország

  Szemetet szed az ország

  Idén is elstartolt a TeSzedd! – közel 240 ezer önkéntessel –, az elmúlt évek legsikeresebb környezetvédelmi akciója. A március 18-tól 24-ig tartó országos szemétszedés első fővárosi állomása a Bikás park és környéke volt.

 • Orbán felmosta a padlót a Jobbikkal

  Orbán felmosta a padlót a Jobbikkal

  Elfogadhatatlannak minősítette Gyöngyösi Márton jobbikos frakcióvezető holokausztgyalázó, antiszemita kijelentéseit a Mazsihisz az Origo kérdéseire válaszolva. Mint emlékezetes a portál által megszerzett videókon a Jobbik második embere, aki korábban a zsidó származású képviselők listázását is javasolta, utána egy fórumon a zsidó népirtással viccelődött.

 • Sokasodnak a botrányok Márki-Zay körül

  Sokasodnak a botrányok Márki-Zay körül

  Hiányos, majd eltüntetett pénzügyi beszámoló a családi cégben, furcsa lakáskiutalás és még furcsább, közbeszerzést megkerülő pályáztatás – ezek a botrányok alakultak ki néhány hét alatt az “összellenzéki” hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter körül.

 • Megbüntették a hisztiző ellenzékieket

  Megbüntették a hisztiző ellenzékieket

  Az Országgyűlés 36 ellenzéki képviselő tiszteletdíját csökkentette a tavaly december történt botrányos akció miatt, amelyet ahol a munka törvénykönyvének módosítása miatt követtek el a politikusok.