2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Hódmezővásárhely

Hogyan legyünk jó katonák?

A napokban ért véget a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyen megszervezett honvédelmi táborának második turnusa.

A tábor résztvevői a katonaléttel ismerkedhettek meg.

A részt vevő 12–18 éves diákok számos érdekes dologgal találkozhattak. Megismerkedhettek a túlélés alapszabályaival, a lövészettel, valamint lehetőségük nyílt közelebbről megismerni a BTR harcjárműveket is. Négy turnust indítottak 35 résztvevővel a hódmezővásárhelyi laktanyában. Velük a nap 24 órájában 12 ember foglalkozott, akik megismertették velük a katonai élet sajátosságait.


A hét zárásaként egy csapatok közti vetélkedőn kellett megmutatnia a táborozóknak a megszerzett tudásukat 4 versenyszámban.

Ez egy hétfőtől péntekig tartó bentlakásos tábor. Az első napon a gyerekek kaptak formaruhát és gumikarabélyt. Az elöljárók jelölték ki nekik, kivel dolgoznak együtt a tábor ideje alatt. Elsajátították a rendszabályokat, a fegyelmet és megismerték az alaki szabályokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.