EUR: 326,27 Ft
CHF: 294,53 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Belföld

Hoppá! Zalatnay Cinin kifogott a fekete fagyi

Bár biztosan sokaknak tűnik különösnek első hallásra, de bármilyen hihetetlen igenis létezik a fekete fagyi. Jó tudni, ennek a színe nem a nagyon sötét barna étcsokoládé, hanem a bogárfekete. Ami pedig igazán kívánatossá teheti, hogy még egészséges is. Zalatnay Cinit úgy elvarázsolta a nyalánkság, hogy még az orrát is beledugta.

A tengerentúlon már hatalmas népszerűségnek örvend a fekete finomság, és éppen ez tűnt fel egy magyar hölgynek, akit nem hagyott nyugodni a kérdés, vajon mitől lesz ilyen sötét a fagyi, és hogyan lehetne ezt Magyarországra is behozni. Így nyomozásba kezdett, aminek ma már mi is élvezhetjük az eredményét.


„A közösségi oldalakon, külföldi lapokban számos fotót láttam erről a különlegességről, de egy fagyizás miatt nem szerettem volna a világ másik felére utazni, ezért felkerestem egy amerikai cukrászt, és megkértem: árulja el a fekete fagyi titkát. Szerencsére készséges ember volt, ezért mindent megtudtam, amit szerettem volna, és akkor már éreztem: semmi sem tántoríthat el attól, hogy hazánkba is megérkezzen. Mostanra oltalom alatt áll és formavédett a lágyfagyi és a gombócos változat is” – árulta el a Lokálnak Vincze Annamária, a fekete fagyi magyar megálmodója.

Fotókredit: Kék-Ezüst Kommunikáció/Juhász Tibor

Szerencsére Annamária gyorsan partnerre lelt az ország legnagyobb cukrász alapanyagokat gyártója és forgalmazója személyében, aki első hallásra meghökkent a fekete fagyitól, de aztán meglátta benne a lehetőséget.


„Először azt mondtam: mi ez a hülyeség? De pár perc múlva tudtam, hogy foglalkozni akarok vele. A fagyinak ugyanis mindig meg kell újulnia, évről-évre a legelképzelhetetlenebb ízek, színek, kombinációk jönnek, a fiatalok rajonganak értük, ezért biztosan ennek is nagy sikere lesz. Ugyan még csak a mai naptól kapható, de máris óriási az érdeklődés. A fekete színt egy teljesen természetes és egészséges alapanyag hozzáadásával, a kókuszból származó aktív szénnel érjük el. Jelenleg fekete kókusz és dupla csoki ízekben kapható; alternatív, almacukorral készült változatban is. Gondolunk azokra is, akik érzékenyek valamilyen alapanyagra, ezért várhatóan hamarosan lesz belőle „mindenmentes” verzió is” – mondta Antalicz Miklós a fekete fagyi gyártója.

Bár most még a fekete nyalánkság csak egy budapesti cukrászdában kapható, hamarosan  országszerte is fellelhető lesz a fagyizókban.

Természetesen a sztárokat sem hagyta hidegen ez a különleges finomság.

Muri Enikő, Lola, Köböl Anita, Zalatnay Sarolta, Boros Lajos Czanik Balázs és Orosz György nagy izgalommal várta, hogy megízlelhesse a különlegességet.

Fotókredit: Kék-Ezüst Kommunikáció/Juhász Tibor

„Alapvetően a kókuszért nem rajongok, de fekete változatban egyenesen isteni volt! Annak pedig különösen örülök, hogy almacukros is van belőle, mert sajnos mindig vigyázni kell az alakomra, hiszen a színpadon muszáj jól kinézni” – árulta el Muri Enikő.

Lola rajong a fagyikért, és bár ő is odafigyel a vonalaira, de nyáron kivételt tesz.

„Imádom a fagyikat, ezért nem is foglalkozom azzal, hogy emiatt esetleg jobban felcsúszhatnak a kilók, hiszen a nyár azért van, hogy fagyizzunk és jól érezzük magunkat. Nagy meglepetés volt számomra a fekete fagyi, nem taszított a színe, már csak azért sem, mert szeretem a csokis dolgokat, amik már majdnem feketék” – mondta Lola.

Köböl Anita a párjával együtt kóstolt; állításuk szerint még annyi fagyit sosem ettek egyszerre, mint a fekete fagyi bemutatóján.

Fotókredit: Kék-Ezüst Kommunikáció/Juhász Tibor

„A kedvesem, Peti nagyon édesszájú, ezért számára igazi kánaán volt a mai nap. Én nagyon nyitott vagyok a trend, fashion, beauty témákra, a saját blogomon is ezzel foglalkozom, és a fekete fagyiban is az vonzott mindenekelőtt, hogy végre valami új és igazan különleges tarol, ami a színes cukorkáktól csak még izgalmasabb lesz és nagyon jól néz ki. A kókuszos vitte nálam a pálmát, azt tényleg olyan volt, mintha kókuszba haraptam volna; a szintén fekete tölcsér pedig csak hab a tortán, hiszen mennyei az íze. Annak kimondottan örülök, hogy a készítők a trendi megjelenítés mellett arra nagyon figyelnek, hogy jó minőségű, egészséges alapanyagokból állítsák össze a nyári édességet” – mesélte Köböl Anita.

Czanik Balázs fitnesz edző, a Capoeira Aerobik megalkotója hivatásából adódóan az egészséges életmód híve. Éppen ezért különösen örül, hogy a fekete fagyi almacukros változatban is kapható.

„Rendkívül fontos számomra, hogy olyan élelmiszereket fogyasszak, amelyek egészségesek és kevés, illetve lassú felszívódású szénhidrátot tartalmazzanak. Így egyértelműen a hagyományos cukor helyett az almacukorral készült fekete fagyit kóstoltam, aminek alacsony a glikémiás indexe, és az ízélmény minden várakozásomat felülmúlta” – árulta el Czanik Balázs.

Zalatnay Sarolta, Boros Lajos és Orosz György is nagy lendülettel vetette bele magát a kóstolásba, és mindhárman azonnal a fekete fagyi rajongói lettek. Először fura volt számukra, hogy az általában fehér színű kókusz feketében tündököl, de az íz mindenért kárpótolta őket. Azonnal viccelődni is kezdtek, Cini még az orrát is belenyomta a fekete fagyiba.

Fotókredit: Kék-Ezüst Kommunikáció/Juhász Tibor

Kapcsolódó Cikkek

  • Így járhatnak egyre többen luxusautóval

    Így járhatnak egyre többen luxusautóval

    Dübörög a magyar autópiac: három év alatt másfélszeresére duzzadt a kereslet az új autók iránt, amelyekből idén 160 ezer is forgalomba állhat. Többé nálunk sem mennek ritkaságszámba az extravagáns autócsodák – naponta húz el mellettünk egy a fővárosi utakon.

  • Drágultak az üzemanyagok

    Drágultak az üzemanyagok

    Drágultak az üzemanyagok; a Mol emelte 7 forinttal a benzin, és 5 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán.