EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 21., szombat
Orsolya

Egyéb Hódmezővásárhely

Hőségben is pörgött a Centrum Streetball!

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Centrum Streetball-bajnokságot a Hódtói Sport és Szabadidő Központban.

Tizenhét csapat gyűlt össze a Hódtói Sport és Szabadidő Központban, hogy összemérjék tudásukat a XIII. Centrum Streetball-bajnokságon. A rendezvény 9 órakor kezdődött, a csapatok nevezésével. A sorsolások után háromnegyed 10-kor indultak az alapszakasz első mérkőzései.

Az alapszakasz mérkőzései délután 1 óra körül értek véget, majd megkezdődött a hárompontos dobó verseny.

Egészen 11 óráig nem volt a pályákon megállás. A meccseken kettő a kettő ellen játszottak az indulók. Fekete István főszervező elmondta, hogy idén sok esetben három fővel neveztek a csapatok, ezzel biztosítva a folytonos cserelehetőséget.

– Korábban nagyon kevés háromfős csapat nevezett. Az is újdonság, hogy 11-12 éves fiatalok is jöttek és részt vettek a dobójátékainkban. 2011 áprilisában szerveztük meg párommal az első streetballbajnokságot, civilként, és azóta rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk. Legalább 15 fő van a résztvevők között, akik még látták, hogy honnan indultunk és hová jutottunk – tette hozzá Fekete „Thamole” István.

A D2 nevű hiphop duó.

11 órakor a résztvevők és a szurkolók a D2 hiphopcsapat új kislemezének bemutatóját hallgathatták meg. A hódmezővásárhelyi duó, Nagy Dávid „Exel” és Wetzer Dávid „NoOne” 2012 tavasza óta zenél együtt.

„Egy közös számmal indult a történetünk, utána jött az ötlet, hogy összeállunk, és csapatként folytatjuk. Megpróbálunk olyan témájú szövegeket írni, amelyekkel bárki tud azonosulni. Sajnos itt nem nagyon él a hiphopkultúra, de mi nem adjuk fel, mindent megteszünk azért, hogy életben tartsuk” – mesélték a fiúk.

A D2 fellépése után a Ritmus Tánc- és Fitnesz Stúdió növendékeinek műsora következett.

Kapcsolódó Cikkek