EUR: 335,37 Ft
CHF: 312,46 Ft
2020. január 21., kedd
Ágnes

Sport

Hosszú Katinka ezüstérmes 200 méter háton – Fotók!

Hosszú Katinka második lett 200 méter háton szombaton a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A szám olimpiai ezüstérmese fantasztikus országos csúccsal, 2:05.85 perces idővel csapott a célba, a tavalyi, riói olimpián felállított 2:06.03-as idejét javította meg.


Hosszú az 1-es pályán vágott neki a négy hossznak, tökéletesen kapta el rajtot, az első fordulónál harmadik volt, azonban olyan jól rúgta el magát a faltól, hogy pillanatok alatt az élre állt. Főként ennek a fegyverének köszönhetően az utolsó hosszt is elsőként kezdte meg. Az utolsó 50-en a címvédő ausztrál Emily Seebohm nagy hátrányt ledolgozva előbb az amerikai Kathleen Bakert, majd Hosszút is megelőzte.

“Nagyon szerettem volna érmet szerezni, majdnem arany lett belőle. Egyéni csúcsot úsztam, ennek is nagyon örülök” – mondta Hosszú, majd hozzátette, kicsit elkalkulálta magát az elődöntőben, így utólag az ezüstérmet tekintve még inkább bosszantotta volna, ha nem jut fináléba. Kitért rá, még így is rengeteg van az úszásában.


A 28 éves bajai klasszis önmaga harmadik, a magyar csapat ötödik érmét szerezte a hazai rendezésű világbajnokságon: Hosszú 200 méter vegyesen megvédte címét, valamint 200 méter pillangón harmadik lett, míg Cseh László ezüstöt szerzett 200 méter pillangón, a 4×100 méteres férfi gyorsváltó pedig harmadikként végzett.

Eredmények:

női 200 m hát, világbajnok:

—————————

Emily Seebohm (Ausztrália) 2:05.68 perc

2. HOSSZÚ KATINKA 2:05.85

3. Kathleen Baker (Egyesült Államok) 2:06.48

Hatodik a 4×100 méteres vegyes gyorsváltó

A Kozma Dominik, Bohus Richárd, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn összeállítású 4×100 méteres vegyes gyorsváltó a hatodik helyen zárt szombaton a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A váltó első tagja, Kozma Dominik 48.12 másodpercet úszott, nagyszerű ideje azonban a FINA-szabályok miatt nem hitelesíthető országos csúcsként, mivel vegyes stafétában született.

A számot az amerikaiak nyerték világcsúccsal.

Eredmények:

4×100 m vegyes gyorsváltó, világbajnok:

—————————————

Egyesült Államok (Caeleb Remel Dressel, Nathan Adrian, Mallory Comerford, Simone Manuel) 3:19.60 perc – világcsúcs

2. Hollandia (Ben Schwietert, Kyle Stolk, Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo) 3:21.81

3. Kanada (Yuri Kisil, Javier Acevedo, Chantal Van Landeghem, Penny Oleksiak) 3:23.55

..6. MAGYARORSZÁG (Kozma Dominik, Bohus Richárd, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn) 3:25.02

Kapcsolódó Cikkek

  • Sérüléssel kezdte az évet Szoboszlai

    Sérüléssel kezdte az évet Szoboszlai

    Dohában edzőtáborozik a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Salzburg együttese, amely vasárnap Al-Arabi csapata ellen játszott felkészülési mérkőzést.

  • Sterbik befejezi

    Sterbik befejezi

    A szezon végén visszavonul Sterbik Árpád, a Telekom Veszprém világklasszis kapusa. A vehir.hu-nak adott interjújában elárulta, hogy már négy-öt éve fontolgatta ezt a lépést, azonban mindig közbejött valami, ami miatt mégis maradt.