EUR: 323,74 Ft
CHF: 287,20 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Sport

A lelátón drukkol Katinkáék családja

Az úszók is megkezdték szereplésüket a budapesti vizes vb-n. Vasárnap már az egyik legnagyobb csillag, Hosszú Katinka is vízbe ugrott, s természetesen ott voltak a lelátón a szülei és két testvére is.

Nem először vett részt a család olimpiai bajnokunk versenyén, hiszen a riói olimpián is végig a helyszínen kísérték figyelemmel Katinka nem mindennapi szereplését. Ugyan 2010-ben és 2012-ben is hazai pályán – Budapesten és Debrecenben – versenyezhetett az Európa-bajnokságon, ám a Duna Arénában közel tizenötezren szurkoltak a sikeréért. Katinka egyébként 200 és 400 méteres vegyes úszásban, 100 és 200 háton, 200 gyorson és 200 pillangón áll rajthoz, s alighanem újabb aranyakkal gazdagítja éremgyűjteményét.


Fotó: Facebook

15 fős szurkolócsapattal drukkol édesapja Katinkának

– Talán még egyetlen versenyszínhelyen sem biztatták egyszerre ennyien – mondta a görögországi nyaralásról szinte egyből az uszodába érkező Hosszú István, a háromszoros olimpiai bajnok úszó édesapja, a bajai kosarasok mestere. – Kisebb társasággal, úgy tíz-tizenöt bajai drukkerrel együtt nézzük a versenyeket, persze elsősorban a lányom szereplésére vagyunk kíváncsiak, akit nyilván még jobban repít a vízben az utolérhetetlen hazai hangulat.

Katinkának nem sok ideje van a családdal foglalkozni, pedig amerikai férje – és egyben edzője – szülei először járnak Magyarországon, ám most nélkülük ismerkednek Budapest és az ország nevezetességeivel, a fiataloknak ugyanis egyelőre a medencében, illetve a parton van dolguk.


– Ilyenkor nem is nagyon zavarjuk őket, minden idegszálukkal a versenyre összpontosítanak. Sajnos a vb után sem tudunk sokkal több időt együtt tölteni, hiszen alighogy befejezi Budapesten, „lendületből” indul tovább a rövid pályás világkupa-sorozat európai versenyeire. Talán majd augusztus végén, szeptember elején lesz egy kis idejük arra, hogy hazaugorjanak hozzánk Bajára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bale: Ronaldo nélkül minden nyugodtabb

  Bale: Ronaldo nélkül minden nyugodtabb

  A labdarúgó Bajnokok Ligája első fordulójának második játéknapján a Real Madrid–AS Roma összecsapás emelkedik ki. A madridi csapat most lép először pályára Cristiano Ronaldo nélkül a BL-ben 2009 óta.

 • Kakuszi Ádám bejutott a Red Bull Rookies Cup válogatójára

  Kakuszi Ádám bejutott a Red Bull Rookies Cup válogatójára

  A H-Moto Team csapata újabb, történetének egyik nagyon fontos állomásához érkezett el, ugyanis a világ egyik
  legnagyobb utánpótlás-nevelő sorozatának, a Red Bull Rookies Cup-nak spanyolországi válogatójára bekerült
  Kakuszi Ádám is.

 • Világbajnok fitneszmodellel készül a szezonra Nagy Norbert

  Világbajnok fitneszmodellel készül a szezonra Nagy Norbert

  A Zengő Motorsport túraautó-világkupában versenyző fiatal pilótája nem töltötte tétlenül a hosszú nyári szünetet. Nagy Norbert kemény edzésbe kezdett a WTCR két és fél hónapos vakációja alatt, méghozzá a világbajnok fitneszmodell és személyi edző, Zsigmond Regina segítségével.