EUR: 325,25 Ft
CHF: 294,90 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Sport

A lelátón drukkol Katinkáék családja

Az úszók is megkezdték szereplésüket a budapesti vizes vb-n. Vasárnap már az egyik legnagyobb csillag, Hosszú Katinka is vízbe ugrott, s természetesen ott voltak a lelátón a szülei és két testvére is.

Nem először vett részt a család olimpiai bajnokunk versenyén, hiszen a riói olimpián is végig a helyszínen kísérték figyelemmel Katinka nem mindennapi szereplését. Ugyan 2010-ben és 2012-ben is hazai pályán – Budapesten és Debrecenben – versenyezhetett az Európa-bajnokságon, ám a Duna Arénában közel tizenötezren szurkoltak a sikeréért. Katinka egyébként 200 és 400 méteres vegyes úszásban, 100 és 200 háton, 200 gyorson és 200 pillangón áll rajthoz, s alighanem újabb aranyakkal gazdagítja éremgyűjteményét.


Fotó: Facebook

15 fős szurkolócsapattal drukkol édesapja Katinkának

– Talán még egyetlen versenyszínhelyen sem biztatták egyszerre ennyien – mondta a görögországi nyaralásról szinte egyből az uszodába érkező Hosszú István, a háromszoros olimpiai bajnok úszó édesapja, a bajai kosarasok mestere. – Kisebb társasággal, úgy tíz-tizenöt bajai drukkerrel együtt nézzük a versenyeket, persze elsősorban a lányom szereplésére vagyunk kíváncsiak, akit nyilván még jobban repít a vízben az utolérhetetlen hazai hangulat.

Katinkának nem sok ideje van a családdal foglalkozni, pedig amerikai férje – és egyben edzője – szülei először járnak Magyarországon, ám most nélkülük ismerkednek Budapest és az ország nevezetességeivel, a fiataloknak ugyanis egyelőre a medencében, illetve a parton van dolguk.


– Ilyenkor nem is nagyon zavarjuk őket, minden idegszálukkal a versenyre összpontosítanak. Sajnos a vb után sem tudunk sokkal több időt együtt tölteni, hiszen alighogy befejezi Budapesten, „lendületből” indul tovább a rövid pályás világkupa-sorozat európai versenyeire. Talán majd augusztus végén, szeptember elején lesz egy kis idejük arra, hogy hazaugorjanak hozzánk Bajára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tájfunban győztek a pólós lányok

  Tájfunban győztek a pólós lányok

  A magyar női vízilabda-válogatott 17-6-ra legyőzte Új-Zéland csapatát, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

 • Aranyért úszik ma Hosszú Katinka

  Aranyért úszik ma Hosszú Katinka

  Megkezdődtek a kvangdzsui vizes világbajnokságon a úszó számok tegnap. A magyarok közül Késely Ajna volt legközelebb az éremhez, azonban két századdal lemadt a bronzról 400 méter gyorson.

 • Sportos vakáció a városban

  Sportos vakáció a városban

  Ezen a nyáron is megrendezi Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében az immár hagyományosnak mondható a Sportos vakáció a városban elnevezésű eseménysorozatot.