2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Extra

Hujber Ferenc két évet is kaphat

Hujber Ferenc óriási bajban van: kábítószer-birtoklás vétsége miatt vádat emelhetnek ellene. A színész azt állítja, hogy csak fél gramm füvet találtak nála a zsaruk, és szerinte az amúgy sem drog. A magyar törvények szerint viszont annak számít, így akár két évet is kaphat. 

Hujber Ferenc (Fotó: Máté Krisztián)

Bár eddig kényszerítésről volt szó, most mégis kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelhet vádat az ügyészség Hujber Ferenc ellen. Három hónapja arról írtak a lapok, hogy egy családi perpatvar után a rendőrség kényszerítés miatt nyomoz. Hogy miben nyilvánult meg pontosan a kényszerítés, arról a házaspár nem nyilatkozott, de korábban a színész feleségének nagybátyja, a magyar keresztapaként hírhedtté vált Tasnádi Péter mesélte el a Lokálnak, hogy a színész elvette a felesége telefonját, majd azt mondta, hogy a Dunába dobta. Cynthia állítólag lefotózta Hujbert egy elég kompromittáló helyzetben, és csúnyán összevesztek. De akármi is történt akkor közöttük, Hujber most óriási bajban van. A rendőrség ugyanis arról tájékoztatta a Lokált, hogy a nyomozást lezárták, és az ügyészségen folytatódik az ügy.
„Az Ön által jelzett bűnügyben a Szentendrei Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte, a nyomozás iratai vádemelési javaslattal érkeztek meg a Szentendrei Járási Ügyészségre. Az ügy jelenleg ügyészi szakban van, az ügyészségnek az iratok áttanulmányozására és a vádemelés kérdésében való döntésre 30 nap áll rendelkezésére. A bűnügy tárgya kábítószer birtoklásának vétsége” – tudtuk meg a Pest Megyei Főügyészségtől múlt pénteken. Természetesen kerestük a színészt, aki a kérdéseinkre nem szeretett volna válaszolni, de a közösségi oldalán két posztban is reagált.


„Szerintem a fű nem drog… Szép napot! Nem találtam marihuánás emojit… majd küldjetek és kiteszem… (no comment)”. Majd: „Bejöttek éjszaka a házamba és házkutatást tartottak a rendőrök!!! Házkutatást!!! Fél gramm füvet találtak, meg ami kimutatható volt a szervezetemben… mondom, nem razzia, nem buli… A házamban!!!! Éjszaka! Nem tudom… féljek..?” – írta. Hujber Ferenc élete egyik legnehezebb időszakát éli. Nemcsak a botrányok és a rendőrségi ügy miatt, hanem azért is, mert úgy tudni, feleségénél, Cynthiánál ezúttal tényleg betelt a pohár, és válni készül.

– Cynthia a legutóbbi veszekedés után azt mondta, hogy most már tényleg elválik Feritől – állította korábban a Lokálnak a család egyik közeli barátja. – Ő is érzi, hogy senkinek sem jó ez az állapot. És hogy miért nem lépett már korábban? Feri kijelentette, hogy nem fogja aláírni a válási papírokat. Ez azonban megváltozott, mert talán ő is belátja már, hogy túl messzire ment. Úgy tudom, ha Cynthia tényleg úgy akarja, akkor Feri most már el fogja engedni. Feri pedig arra is gondolt, hogy Kanadában kezd új életet. De őszintén szólva náluk semmit sem lehet biztosra venni, mert egyszerre szeretik és pusztítják egymást – tette hozzá az ismerős.
Hujber egyébként azt sosem tagadta, hogy önpusztító életet élt és az alkohol rabja volt. Szerinte ha az ember jól használja, akkor olyan, mint egy „sámáni cucc”, de rájött, hogy az utóbbi időben inkább ártott neki, mert előfordult, hogy „piásan” játszott. Három éve a Story magazinban szembesítették azzal, hogy tartja magát a pletyka: más szereken is él, azaz drogozik.


„Ezt a leghatározottabban cáfolom. (…) Ha valaki olyan hiperaktív, mint én, és évekig keményen ivott, akkor bármi mást könnyedén rásütnek. Könnyen túlpörgök és rengeteg kólát is iszom. Ezért is jegyezte meg annak idején Kasza Tibi A Nagy Duettben, hogy túl sok volt a kóla. De ő nem a drogra gondolt, hanem arra a hatalmas koffeinmennyiségre, amit képes vagyok így elfogyasztani” – fogalmazta meg akkor az igazán hujberes választ.

Dr. Kamarás Péter ügyvédet általánosságban kérdeztük a kábítószer-birtoklás vétségének lehetséges büntetéséről.
– Összetett kérdés, mert több körülménytől is függ az esetleges büntetés. Többek között attól is, hogy a kisebb mennyiségen belül mekkora az értéke a kábítószernek. Ha túlsúlyban vannak az enyhítő körülmények, akkor jó eséllyel felfüggesztett szabadságvesztés lehet a büntetés, vagy ennél enyhébb, például pénzbüntetés. Ha visszaesőről van szó, akkor akár két évig terjedő szabadságvesztés is járhat érte – tudtuk meg.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek