2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Sport

Idősebb Cseh László: A fiam minden rezdülését átérzem

Szokásához híven ezúttal is otthon, egyedül nézte fia világbajnoki szereplését idősebb Cseh László. Atyai és szakmai szemmel, hiszen ő sem volt akármilyen úszó, ifjúsági Eb-aranyat nyert, de fia teljesítményére, pályafutására a legbüszkébb.

Méltán, hiszen a 200 pillangón végül győztes dél-afrikai Chad le Clos is az ezüstérmes Laci kezét emelte magasba – tízezernyi magyar szurkoló ovációja közepette – a célba érkezés után, mutatva, hogy nagy bajnokot sikerült legyőznie.


– Sokatmondó jelenet volt barátja és egyben nagy ellenfele őszinte gratulációja – árulta el a Lokálnak idősebb Cseh László, aki nem volt részese a Duna Aréna hihetetlen hangulatának. – Nyolc éve mindig egyedül nézem Laci világversenyeit, eddig bevált, hiszen mindegyiken érmet szerzett. Én nem szurkoló, hanem apa vagyok, aki születése első pillanatától kezdve ismeri, érzékeli fia minden rezdülését, fájdalmát. Mellesleg itthon is élmény volt nézni a döntőt, és még azt is megkockáztatom, ha Laci bátrabban kezd, talán megvédi vb-címét.

Cseh sorozatban nyolcadik világbajnokságán is érmet szerzett, pedig az elmúlt hetekben, hónapokban nehéz volt elviselnie magát. Nem ment neki igazán az úszás, saját idegeire ment, de az utolsó hetekben összekapta magát, és mindenki azon volt, hogy segítse, bátorítsa.


Az úszó felesége, Dia azonban ott volt az Arénában, és nem volt csalódott az ezüstérem miatt. Annál is inkább, mert párja jó barátja utasította maga mögé.

– Mindenért kárpótolt az élmény, ahogy a páromat fogadta a verseny előtt és utána a közönség – mondta Dia. – Még most is borsózik a hátam tőle, s ez nyilván neki is erőt ad a folytatáshoz, hogy száz pillangón is a maximumot nyújtsa.

Kapcsolódó Cikkek

 • Búcsú egy legendától

  Búcsú egy legendától

  Ronaldinho testvére és egyben menedzsere a múlthét folyamán bejelentette, hogy a brazil legenda visszavonul a profi futballtól.

 • Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

  Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

  Három sportág öt versenyszámában összesen 22 észak-koreai sportoló vesz részt a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpián – jelentette be Tomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

 • Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

  Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

  A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnökségi tagjainak többsége szombatra elektronikus úton jóváhagyta azt a javaslatot, mely szerint a műkorcsolyázók női versenyében Tóth Ivett indulhat, míg a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi váltójának ötödik tagja Oláh Bence lesz a február 9-én rajtoló phjongcshangi téli olimpián.