EUR: 323,73 Ft
CHF: 280,49 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Sport

Idősebb Cseh László: A fiam minden rezdülését átérzem

Szokásához híven ezúttal is otthon, egyedül nézte fia világbajnoki szereplését idősebb Cseh László. Atyai és szakmai szemmel, hiszen ő sem volt akármilyen úszó, ifjúsági Eb-aranyat nyert, de fia teljesítményére, pályafutására a legbüszkébb.

Méltán, hiszen a 200 pillangón végül győztes dél-afrikai Chad le Clos is az ezüstérmes Laci kezét emelte magasba – tízezernyi magyar szurkoló ovációja közepette – a célba érkezés után, mutatva, hogy nagy bajnokot sikerült legyőznie.


– Sokatmondó jelenet volt barátja és egyben nagy ellenfele őszinte gratulációja – árulta el a Lokálnak idősebb Cseh László, aki nem volt részese a Duna Aréna hihetetlen hangulatának. – Nyolc éve mindig egyedül nézem Laci világversenyeit, eddig bevált, hiszen mindegyiken érmet szerzett. Én nem szurkoló, hanem apa vagyok, aki születése első pillanatától kezdve ismeri, érzékeli fia minden rezdülését, fájdalmát. Mellesleg itthon is élmény volt nézni a döntőt, és még azt is megkockáztatom, ha Laci bátrabban kezd, talán megvédi vb-címét.

Cseh sorozatban nyolcadik világbajnokságán is érmet szerzett, pedig az elmúlt hetekben, hónapokban nehéz volt elviselnie magát. Nem ment neki igazán az úszás, saját idegeire ment, de az utolsó hetekben összekapta magát, és mindenki azon volt, hogy segítse, bátorítsa.


Az úszó felesége, Dia azonban ott volt az Arénában, és nem volt csalódott az ezüstérem miatt. Annál is inkább, mert párja jó barátja utasította maga mögé.

– Mindenért kárpótolt az élmény, ahogy a páromat fogadta a verseny előtt és utána a közönség – mondta Dia. – Még most is borsózik a hátam tőle, s ez nyilván neki is erőt ad a folytatáshoz, hogy száz pillangón is a maximumot nyújtsa.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rossi: Magyarország az otthonom

    Rossi: Magyarország az otthonom

    Menesztette Georges Leekens szövetségi kapitány a Magyar Labdarúgó Szövetség. A helyére – sokak örömére – Marco Rossi érkezik, aki a tavaly 24 év után bajnoki címre vezette a Budapest Honvédot, majd idén a dunaszerdalyei DAC-ot juttatta ki 25 év után az európai kupaporondra.

  • Suárez góljával Uruguay és Oroszország is nyolcaddöntős

    Suárez góljával Uruguay és Oroszország is nyolcaddöntős

    A Szaúd-Arábia felett aratott 1-0-s sikerrel Uruguay, valamint a kedden Egyiptomot legyőző házigazda Oroszország is biztosította helyét a legjobb 16 között a labdarúgó-világbajnokságon az A csoport küzdelmeinek második fordulóját követően.