2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

A civilek számára mindig izgalmas a börtönök zárt világa. A Lokálnak most lehetősége volt betekintést nyerni a Maglódi úti börtön rácsai mögé, ahol azt is megtudtuk, hogyan vizsgálnak át egy cellát vagy egy elítéltet.

– Nincs különbség férfi és nő között a büntetés-végrehajtásban, ha valakinek fontos az elhivatottság, lényegtelen, hogy férfi vagy nő – mondta a 26 éves Marosi Bettina, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet maglódi úti részlegének udvarán. Bettina egyike annak a több mint négyszáz újoncnak, akik elvégezték bv. hat és fél hónapos börtönőrképzését. A börtönőri hivatás elég vonzónak mondható, hiszen a leendő felügyelők már a képzés ideje alatt fizetést és akár szállást is kapnak. A kezdő fizetés havi bruttó 228 ezer forint, erre jön rá az évi 200 ezer forintos cafeteria.


Az újdonsült börtönőrök bemutatták azokat a fogásokat, amelyeket a képzés során elsajátítottak és nap mint nap alkalmaznak majd. Először végignézhettük, hogy kutatnak át egy rabomobilt, majd részesei lehettünk egy cellaátvizsgálásnak.

A fentebb említett 421 fő csak az első etapban végzetteket jelenti, a teljes folyamat végén 2500 frissen végzett fegyőr áll majd a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága rendelkezésére.


Kapcsolódó Cikkek