EUR: 307,71 Ft
CHF: 265,59 Ft
2017. október 23., hétfő
Gyöngyi

Belföld

Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

A civilek számára mindig izgalmas a börtönök zárt világa. A Lokálnak most lehetősége volt betekintést nyerni a Maglódi úti börtön rácsai mögé, ahol azt is megtudtuk, hogyan vizsgálnak át egy cellát vagy egy elítéltet.

– Nincs különbség férfi és nő között a büntetés-végrehajtásban, ha valakinek fontos az elhivatottság, lényegtelen, hogy férfi vagy nő – mondta a 26 éves Marosi Bettina, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet maglódi úti részlegének udvarán. Bettina egyike annak a több mint négyszáz újoncnak, akik elvégezték bv. hat és fél hónapos börtönőrképzését. A börtönőri hivatás elég vonzónak mondható, hiszen a leendő felügyelők már a képzés ideje alatt fizetést és akár szállást is kapnak. A kezdő fizetés havi bruttó 228 ezer forint, erre jön rá az évi 200 ezer forintos cafeteria.

Az újdonsült börtönőrök bemutatták azokat a fogásokat, amelyeket a képzés során elsajátítottak és nap mint nap alkalmaznak majd. Először végignézhettük, hogy kutatnak át egy rabomobilt, majd részesei lehettünk egy cellaátvizsgálásnak.

A fentebb említett 421 fő csak az első etapban végzetteket jelenti, a teljes folyamat végén 2500 frissen végzett fegyőr áll majd a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága rendelkezésére.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki – emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett megemlékezésen a tárca vasárnapi közleménye szerint.

 • Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Megdöbbentőnek és botrányosnak tartja a Fidesz a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulását; az MSZP európai parlamenti képviselője ” ‘Ünnephez’ közeledvén” felvezetéssel a közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, amely egy, a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol.

 • Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  A körülmények változnak, de az igazi értékek állandóak, és ezek szükségesek a sikerhez és megbecsüléshez minden nemzet, így a magyarság számára a harmadik évezred elején is – mondta Trócsányi László igazságügy-miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a Műegyetemi emlékműnél tartott ünnepségen vasárnap.