EUR: 337,77 Ft
CHF: 315,25 Ft
2020. január 28., kedd
Károly, Karola

Belföld

Így várták a fiatalok a felsőoktatási ponthatárok kihirdetését – Fotók!

Szerda este véget értek a találgatások, nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat. Természetesen az előző évekhez hasonlóan Pont Ott Partit is rendeztek, amelyre a szakadó eső ellenére sokan elmentek. A Lokál a felvételizőkkel együtt élte át az öröm perceit.

Eső ide, sár oda, idén is rendeztek Pont Ott Partit Budapesten. Bár a hivatalos program már délután kezdetét vette, az igazán lényeges dolgok – hogy kit hova vettek fel, vagy éppen nem – nyolc óra tájt derültek ki. Sokan örültek, mások szomorúak voltak.


– Ezek örömkönnyek! Érettségi után vagyok, azt a lécet is sikeresen megugrottam és most ezt is. Ez most olyan lesz, amilyen még sose volt az életemben, nagyon várom. Ha elvégzem, szállodamenedzserként szeretnék elhelyezkedni, de a rendezvényszervezés is vonz – mondta a Lokálnak Sára, aki a Budapesti Gazdasági Egyetem turizmus-vendéglátás szakára nyert felvételt.

Sára a barátnőjével, Vivienn-nel érkezett a bulira. Ő is bejutott.


– Én a Budapesti Metropolitan Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakára jelentkeztem. Jó lesz új embereket megismerni egy teljesen új környezetben, ahol új impulzusok érnek majd. A három év után marketingkommunikációs menedzser szeretnék lenni egy multinacionális cégnél – mondta Vivien.

Bár Pont Ott Partit vidéken is rendeztek, a tömegben sétálva találkoztunk egy kaposvári csoporttal, amelynek tagjai mindenképpen a fővárosban akarták megtudni az eredményt.

– Luca és én ugyanarra a szakra jelentkeztünk, méghozzá a Corvinusra nemzetközi gazdálkodásra. Nagyon boldogok vagyunk, hiszen 466-tal ugyanannyi a pontszámunk, így megugrottuk a 461-es ponthatárt. Gólyatáborba is megyünk, ezért úgy döntöttünk, hogy kihagyjuk a Strand Fesztivált – újságolta Regina, aki még azt is hozzátette, hogy barátnőjével együtt szeretnének világot látni, és nem egy irodában ücsörögni.

– A kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban végeztem, és az ELTE magyar-történelem tanári szakára jelentkeztem. Be is jutottam. Nagyon várom már. Ha elvégzem, szeretnék középiskolában tanítani és Kaposvárra is szívesen hazatérnék – magyarázta Bianka, miközben az édesanyjával is beszélt telefonon – Anya, anya, bejutottam! – lelkendezett.

– Ő Titusz, jogot fog tanulni az ELTE állam- és jogtudományi karán. A hölgy velünk Tavasz, ő a Semmelweis Egyetemen népegészségügyet tanul majd, én pedig a BME mérnökinformatikus-hallgatója leszek. Mindhárman tisztában vagyunk vele, hogy nehéz szakmát választottunk, de állunk elébe – mutatta be barátait Szücsi, aki egyike annak az 5019 hallgatónak, akit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre felvettek.

Több mint százezren jelentkeztek

Idén összesen 106 ezer jelentkező szeretett volna bejutni valamelyik felsőoktatású intézménybe. A 106 ezer felvételizőből 71 ezren alapképzésre, 12 ezren osztatlan mesterképzésre jelentkeztek. Mindösszesen 91 ezer diák pályázott állami ösztöndíjas helyekre. A 106 ezer jelentkezőből 72 641-en nyertek felvételt, összességében a jelentkezők 68,8 százaléka bekerült valamely felsőoktatási intézménybe. Pótfelvételire a mától augusztus 7-ig lehet jelentkezni. A ponthatárok augusztus 25-én derülnek ki.

Kapcsolódó Cikkek