2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Sport

Imádják a versenyzők a budapesti vb-t

Több neves versenyző és szakember szerint Magyarország fantasztikus házigazdája a 17. vizes világbajnokságnak, ez a véleménye az egyik leghíresebb amerikai szakírónak is, aki Michael Phelps könyvének társszerzője – adta hírül az MTI.

Alan Abrahamson a 3wiresports.com oldalon vasárnap megjelent írásában a fővárost, a versenyhelyszíneket és a hangulatot is méltatta, a nyitóünnepséget pedig lenyűgözőnek nevezte.


„Húsz éve tudósítok olimpiákról, s természetesen ez csak egy vélemény, de ez a megnyitó a Duna felett a legjobb volt, amit eddig láttam, leszámítva a 2008-as pekingi játékokét” – írta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) médiabizottságának tagja, aki korábban a Los Angeles Times vezető sporttudósítója, illetve az NBC Olympics online-stábjának vezetője is volt.

Hajók a 17. vizes világbajnokság fő helyszínénél a fővárosi Duna Arénánál az eseményt reklámozó felirattal /Fotó: MTI – Mohai Balázs

A cikkben az ausztrál úszókapitány, az amerikaiak veterán úszója, Matt Grevers, és a magyar származású olasz műugró, Noemi Batki éppúgy dicsérte a vb-t, a hangulatot, a várost, mint a vasárnap az ausztrál gyorsváltóval ezüstérmes Bronte Campbell vagy a vegyespárosban harmadik amerikai műúszó, Kanako Spendlove.


„Mindenekelőtt szép munka, Magyarország” – kezdte az úszóversenyek előtti sajtótájékoztatóját Jacco Verhaeren ausztrál kapitány. Míg Grevers, a londoni játékok hátúszóbajnoka azzal nyitott az amerikaiak sajtóeseményén, hogy „Magyarország elvarázsolt”, utóbbi azt is megjegyezte, hogy a versenyzők számára örök emlék marad, hogy a Duna Arénába vízitaxival utazhatnak.

Hajrá magyarok felirat egy irodaházon a fővárosi Duna Aréna közelében /Fotó: MTI – Mohai Balázs

Bronte Campbell a várost dicsérte, a szép régi épületeket, s azt, hogy a magyar emberek kedvesek. Egyúttal jelezte, izgatottan várja, hogy a versenyek utáni három napban bejárja a fővárost.

Abrahamson külön kiemelte a Duna Arénát, emlékeztetve arra, hogy mindössze 18 hónap alatt épült fel, s Magyarország 2015-ben, beugróként vállalta el a rendezést a mexikói Guadalajara visszalépése után. Nem ment el szó nélkül a Városligetben felállított műúszómedence mellett sem, melyet Kanako Spendlove is dicsért.

– Ez az egyik legjobb medence, amiben valaha úsztam, lenyűgöző helyszín, melyet soha nem felejtek el – mondta Spendlove.

A cikkben Noemi Batki a műugrásnak is otthon adó Duna Arénát magasztalta, de beszélt a hazai közönségről is, mely magyarként biztatta őt a versenyek során.

Abrahamson cikkében többször visszatért a 2024-es olimpiai pályázat visszavonására, melyet sajnálatosnak tart, megjegyezve, hogy egy Los Angelesből érkezett vendég is ezt mondta neki a napokban. Az olimpiai pályázat visszavonásával kapcsolatban szerinte el kell fogadni az emberek akaratát, de meglátása szerint az egészen biztos, hogy Budapest kiváló házigazdája lenne a játékoknak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Késely megijedt a lehetőségtől

  Késely megijedt a lehetőségtől

  Hosszú Katinka hétfői aranyérme után szerényebb eredményekkel kellett beérni a vb-n. Kozma Dominik hetedik lett 200 méter gyorson, majd Késely Ajna végzett a hatodik helyen 1500 gyorson.

 • Vámos: Ilyen gólokról álmodozom

  Vámos: Ilyen gólokról álmodozom

  Vámos Márton utolsó másodpercekben lőtt góljával 10-9-re verte Ausztráliát a magyar vízilabda-válogatott, és ezzel bejutott az elődöntőbe a kvangdzsui világbajnokságon.

 • Kötelező győzelem a máltaiak ellen

  Kötelező győzelem a máltaiak ellen

  Elsőként a Ferencváros labdarúgócsapata kezdi meg a szerepelést a nemzetközi kupaporondon továbbjutó magyar csapatok közül. A Fradi ellenfele a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a máltai Valletta csapata lesz, amelyet ma fogadnak a zöld-fehérek a Groupama Arénában.