2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Kecskemét

Imádták a nemzeti park ismeretterjesztő túráját

Hatvannál is több érdeklődő vett részt az ismeretterjesztő sétán, amelyen a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai a Szabadidőközpont vízi világát mutatták be az érdeklődőknek. Az interaktív programok, az élőlények megfigyelése és a vízvizsgálat remek kikapcsolódást nyújtott minden korosztálynak. A vizsgálathoz mikroszkópokat, mutatókat és teszteket is biztosítottak.

A séta egyik különlegessége volt egy a Nemzeti Park által befogadott fülesbagoly meggyűrűzése és szabadon engedése. A Hírös Sport Nonprofit Kft. együttműködési megállapodást kötött a Kiskunsági Nemzeti Parkkal július 15-én, szombat délután. A 15.30-kor kezdődő esemény végeztével, 16 órakor azonnal nyomatékot adtak az elhangzottaknak és leírtaknak, s gyermekek, fiatalok és idősek indultak útnak a Benkó-domb tövéből, hogy a szakemberek segítségével feltérképezzék a tavak körüli élővilágot.

A látogatók előtt gyűrűztek és engedtek szabadon egy fülesbaglyot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.