EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Kecskemét

Imádták a nemzeti park ismeretterjesztő túráját

Hatvannál is több érdeklődő vett részt az ismeretterjesztő sétán, amelyen a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai a Szabadidőközpont vízi világát mutatták be az érdeklődőknek. Az interaktív programok, az élőlények megfigyelése és a vízvizsgálat remek kikapcsolódást nyújtott minden korosztálynak. A vizsgálathoz mikroszkópokat, mutatókat és teszteket is biztosítottak.

A séta egyik különlegessége volt egy a Nemzeti Park által befogadott fülesbagoly meggyűrűzése és szabadon engedése. A Hírös Sport Nonprofit Kft. együttműködési megállapodást kötött a Kiskunsági Nemzeti Parkkal július 15-én, szombat délután. A 15.30-kor kezdődő esemény végeztével, 16 órakor azonnal nyomatékot adtak az elhangzottaknak és leírtaknak, s gyermekek, fiatalok és idősek indultak útnak a Benkó-domb tövéből, hogy a szakemberek segítségével feltérképezzék a tavak körüli élővilágot.

A látogatók előtt gyűrűztek és engedtek szabadon egy fülesbaglyot.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.