EUR: 325,36 Ft
CHF: 295,19 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

Íme! Ennyire tartósak a nyakörvek

Kutyáknak szánt kullancsirtó és -riasztó nyakörvek tartósságát tesztelte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a Magyarországon engedélyezett termékek hatásosak a gyártók által vállalt időszak végéig – közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a Nébih szakemberei 14, engedéllyel rendelkező mintán – 9 irtó és 5 riasztó hatású nyakörvön – végeztek tartóssági tesztet. Az ellenőrzés során figyelembe vették, hogy a gyártók terméktől függően más-más időtartamra vállalják a hatás hosszát, 38 naptól egészen 8 hónapig.


A Nébih megállapította, hogy egy termék kivételével a nyakörvek tartalmaztak hatóanyagot a vállalt hetek-hónapok elteltével is. Ugyanakkor az az egy riasztó hatású termék is – amelyben nem mutatták ki a levétel után hatóanyag jelenlétét – megfelelőnek tekinthető, hiszen a használat során nem volt élősködő a kutyában.

A hivatal felhívja a figyelmet, hogy az állattartók kizárólag engedéllyel rendelkező termékeket vásároljanak, tájékozódjanak a készítmények hatásáról, figyeljenek a csomagolásra, valamint legyenek óvatosak az internetről rendelhető, engedéllyel nem rendelkező termékekkel, mert azok komoly kockázatok jelentenek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása a legnépszerűbb a családvédelmi akcióterv júliusi elsején életbe lépett elemei között. A babaváró támogatást háromezren igényelték eddig, közülük 1300 pár már meg is kapta a tízmillió forintot.

  • Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    A magyar és romániai fellépők mellett izraeli, mexikói, lengyel, görög-török-brit és norvég előadók is színpadra lépnek az erdélyi Mérában augusztus első négy napján a Világzenei Csűrfesztiválon.