2018. január 18., csütörtök
Piroska

Külföld

India került a harmadik helyre a terrortámadások, illetve az áldozatok számát tekintve

India került a harmadik helyre a világban 2016-ban elkövetett terrorcselekmények és az áldozataik listáján, amelyen csak Irak és Afganisztán előzi meg- írta vasárnap a Times of India.

India kiszorította a harmadik helyről Pakisztánt, és még a halálos áldozatok és sebesültek számát tekintve is megelőzte a szomszédját – írta az angol nyelvű indiai napilap a START indiai terrorkutató központ által az amerikai külügyminisztérium megrendelésére készült felmérésre hivatkozva.


A 2016-ban a világban elkövetett 11 072 terrorcselekmény közül India volt 927-nek a helyszíne, ami 16 százalékkal több, mint 2015-ben (798). A halálos áldozatok aránya 17 százalékkal nőtt az 2015. évi 289-ről 337-re, a sebesülteké pedig 500-ról 636-ra. Pakisztánban ugyanebben az időszakban 27 százalékra csökkent a merényletek aránya a világon elkövetett terrortámadásokon belül, a számuk 1010-ről 734-re esett vissza.

A jelentés szerint a merényletek közel kétharmadát a maoista lázadók, az úgynevezett naxaliták követték el. A START becslése szerint a szélsőséges baloldali mozgalom áldozatainak száma a harmadik helyre emelkedett tavaly az Iszlám Állam terrorszervezet és a tálibok által meggyilkoltak mögött, és meghaladta még a nigériai Boko Haram áldozataiét is.


A naxalisták az úgynevezett “vörös övezet” – Bihár, Cshattiszgarh, Dzsarkhand, Orisza és Mahárástra keleti vidékei – dzsungeljeiben rejtőzködnek. Az 1960-as évektől folytatnak partizánháborút a kormány ellen, tisztviselőkre, a rendvédelmi erők tagjaira és polgári lakosokra támadnak. A tavaly általuk elkövetett 336 merényletben 174 ember halt meg és több mint 140 másik sebesült meg. A legvéresebb merényletet tavaly júliusban követték el Bihar szövetségi államban, akkor 16 ember halt meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    A Bridgtonban élő póni olyan betegséggel küzd ami nagyon kevés fajtársát érinti. Richard a ló pénisze teljesen elrákosodott. Ahhoz, hogy megmentsék az állat életét online gyűjtésbe kezdtek gondozói, hogy elég pénzt szerezzenek az állat műtétjére, ami során új hímvesszőt kapna a beteg testrésze helyett.

  • Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több amerikai színész, többek közt Rebecca Hall, Greta Gerwig, Ellen Page, határolódik el Woody Allentől és legújabb filmjétől a rendező elleni évtizedekkel ezelőtti gyermekmolesztálási vádak felelevenítése nyomán.