2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb XVIII.kerület

Ingyenes mozi a Bókayban

Idén sem maradunk szabadtéri filmnézési lehetőség nélkül. Július második felében megkezdődik a Madách Filmklub szabadtéri Bókay-kerti szezonja, amely augusztus közepéig négy estén át teszi lehetővé, hogy ingyen hódolhassunk ennek a különleges szenvedélynek.

Az önkormányzat tájékoztatásából kiderül, hogy a Kardos Gábor korábbi önkormányzati képviselő és barátai által kezdeményezett nyári vetítéssorozat – amely tapasztalatait és közönségbázisát tekintve a Polgárok Házában akkor már hat éve működő Madách Filmklubra építkezett – már a hetedik évadjában jár és népszerűsége töretlen.


Eddie, a sas sok sportolót inspirált /Fotó: Profimedia

Július 22-én egy legendás sportoló, az elsősorban kitartásával példát mutató brit síugró életét feldolgozó Eddie, a sas lesz látható. Július 29-én egy komolyabb téma, Russell Crowe saját rendezése, az Akihez beszél a föld, míg augusztus 5-én egy kuriózum, a Toszkánai esküvő című holland vígjáték lesz műsoron. Augusztus 22-én John Sturges filmtörténeti klasszikusa, az 1960-ban készült A hét mesterlövész című alkotás zárja a Bókay-kert filmes programsorozatát. Az ingyenes vetítések szombat esténként 20.30-kor kezdődnek a szabadtéri színpadon, az esőnap pedig a következő vasárnap. A parkolás ingyenes.

Russell Crowe saját rendezésével érkezik (MTI/EPA/Nina Prommer)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.