EUR: 313,17 Ft
CHF: 276,60 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Egyéb IV.kerület XIII.kerület XIV.kerület XV.kerület XVI.kerület

Ingyenes színészkurzust tart Zana József

A közismert színész, Zana József tavasszal visszatért a színpadra, augusztusban pedig kuriózumnak számító, speciális színészkurzust tart a Kazán István Kamaraszínházban.

Zana József fiatal kollégáinak adná át tapasztalatát

– Tombol a nyár, itt a vizes világbajnokság, ami hatalmas lehetőség Magyarországnak, én magam is, amikor csak tehetem, nézem a közvetítéseket, de a művészvilág egy másik tartomány, az élet itt sem sem áll meg – mondta lapunknak Zana József, aki Kriszt Laszló rendező felkérésére a sikeres Musical Pódiumban tért vissza a színpadra.
– Bizony sok év eltelt anélkül, hogy bárhol szerepeltem volna, de a Musical Pódium sikere után Kriszt Lászlóval úgy gondoltuk, itt nem állunk meg. Őszre tervezzük a Zana nélkül mit érek én című önálló estem, de előtte megpróbálok, megpróbálunk segíteni, olyan színészkollégának, akik nyitottak és impulzívak az általam mintegy 55 év alatt megszerzett színészi tapasztalataimra, és higgye el, van mit átadnom!
Zana József elmondta, mivel úgy gondolja, a fiataloknak problémát okozhat, hogy egy ilyen kurzust kifizessenek, ezért az ő oktatása ingyenes.


Így lehet jelentkezni
Zana József azt kéri a jelentkezőktől, hogy egy fényképes, bemutatkozó jellegű levelet írjanak a [email protected] e-mail-címre. A tervezett létszám 10–15 fő lehet, mert nagyobb létszámmal nem lehet eredményesen foglalkozni. A kétszer két alkalmas kurzus pontos időpontját a
www.kazanistvánkamaraszinhaz.hu weboldalon teszik közzé, de a jelentkezőket e-mailen is értesítik.

– Az én időmben rengeteg színházi, televíziós, rádiós, filmes és vidéki hakni volt, mára ez nagyom lecsökkent. Az, hogy személyesen találkoznak a régi és a mai színészgenerációk, óriási hiánypótlás a mi szakmánkban. A kurzus semmiféleképpen sem számonkérés vagy minősítés, inkább baráti, jó hangulatban eltöltött, közös élmény létrehozásának, közös alkotói folyamatnak kell felfogni. Persze arra mindenki készüljön fel, hogy sokat fogok anekdotázni, hiszen olyan óriási színészekkel és rendezőkkel dolgozhattam együtt, akiknek a nevét, sajnos még csak nem is hallották a mai fiatal színészek.

A színészkurzus a Kazán István Kamaraszínházban lesz, azt viszont kevesen tudják, hogy Zana Józsefnek megadatott, hogy a névadóval is együtt dolgozzon.
– Kazán István rendező és színészpedagógus volt a 60-as évektől egészen a 90-es évekig. Nívós rendezései voltak, mint például a Háború és béke vagy az Egy öreg hölgy látogatása, de nagyok sok nagyszerű színész került ki a kezei alól a Színművészeti Főiskolán is. Engem is rendezett, nem is egyszer, és Kriszt Laci is az ő osztályában végzett.
Zana József nem felejtette el megemlíteni, hogy a színészkurzus mellett már gőzerővel dolgozik az önálló estjén is.
– Kriszt László rendező barátommal dolgoztunk már azon a musical-összeállításon, amelyben vendégeim lesznek Koós János, az Apostol együttes, a fiam és a lányom, de lesznek meglepetésfellépők, akiknek a kilétét most még hadd ne áruljam el, de higgye el, ütős műsor lesz!

Kapcsolódó Cikkek

 • Termékeny tavasz az állatkertben

  Termékeny tavasz az állatkertben

  Utódokat nevelnek a tanyaházi juhok, megszülettek az első kecskegidák, és a kengurukölyök is rendszeresen kidugja fejét anyja erszényéből.

 • Pro Urbe díjat kapott Ormos Zsuzsanna

  Pro Urbe díjat kapott Ormos Zsuzsanna

  Ormos Zsuzsanna pedagógus, képzőművész kapta Hódmezővásárhely önkormányzatának Pro Urbe-díját. Az elismerést teljes egyetértésben ítélte oda a kitüntetett négy évtizeden át zajló munkájáért a város vezetése és a képviselő-testület.

 • Teljesen megújul a Sas út

  Teljesen megújul a Sas út

  A beruházás alapján 780 méteres szakasz újul meg, emellett 830 méter hosszú kerékpárút épül, amely csatlakozik az észak-déli hálózatba.