2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Ingyenes szűrés a Bajcsyban

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház fül-orr-gégészeti osztályának ambulanciáján július 27-én 9 és 13 óra között ingyenes fej-nyak-rákszűrést végeznek a X. és XVII. kerületi lakosok körében.

A kórház felhívásából kiderül, a rosszindulatú daganatok, a rák okozta halálozás tekintetében Magyarország mutatói európai uniós viszonylatban nagyon rosszak. A különböző fajtájú daganatok közül a fej-nyaki tumorok meglehetősen gyakoriak, a tüdő-, a vastagbél- és az emlőrák után a fej-nyak (szájüreg, garat, gége) a negyedik leggyakoribb rosszindulatú daganat. Jelezve a probléma jelentőségét, a Fej-nyaki Onkológiai Társaságok Nemzetközi Föderációja pár éve július 27-ét a világ fej-nyaki daganatok nemzetközi napjává nyilvánította. A nemzetközi szervezet világszerte kezdeményezi és kéri társszervezeteit, valamint a különböző nemzetek intézményeit, hogy a fej-nyaki daganatokra, azok megelőzésére és kezelésének fontosságára hívja fel a lakosság és politika figyelmét. A július végi szűrésre nem szükséges beutaló, azonban a kórház betegfelvételi irodáján előzetesen tajkártyával regisztrálniuk kell a fül-orr-gégészeti ambulanciára.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.