2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Ingyenes szűrés a Bajcsyban

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház fül-orr-gégészeti osztályának ambulanciáján július 27-én 9 és 13 óra között ingyenes fej-nyak-rákszűrést végeznek a X. és XVII. kerületi lakosok körében.

A kórház felhívásából kiderül, a rosszindulatú daganatok, a rák okozta halálozás tekintetében Magyarország mutatói európai uniós viszonylatban nagyon rosszak. A különböző fajtájú daganatok közül a fej-nyaki tumorok meglehetősen gyakoriak, a tüdő-, a vastagbél- és az emlőrák után a fej-nyak (szájüreg, garat, gége) a negyedik leggyakoribb rosszindulatú daganat. Jelezve a probléma jelentőségét, a Fej-nyaki Onkológiai Társaságok Nemzetközi Föderációja pár éve július 27-ét a világ fej-nyaki daganatok nemzetközi napjává nyilvánította. A nemzetközi szervezet világszerte kezdeményezi és kéri társszervezeteit, valamint a különböző nemzetek intézményeit, hogy a fej-nyaki daganatokra, azok megelőzésére és kezelésének fontosságára hívja fel a lakosság és politika figyelmét. A július végi szűrésre nem szükséges beutaló, azonban a kórház betegfelvételi irodáján előzetesen tajkártyával regisztrálniuk kell a fül-orr-gégészeti ambulanciára.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.