EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Székesfehérvár

Ingyenes wifi lesz Fehérváron

Az Önkormányzati Informatikai Központ Nonprofit Kft.-vel kötött vállalkozási szerződés keretében ingyenes wifiadópontokat biztosítanak a belvárosban – döntött közgyűlésén a székesfehérvári önkormányzat.

Fotó: K. Mátyas Bertalan

A határozat szerint az ingyenes vezeték nélküli internet elérhető lesz a Városház téren az Országalma, a Liszt Ferenc utcában és a második világháborús harangemlékműnél, a Hiemer-ház mellett, annak báltermében, a Hősök terén, a Fő utca 2. és 3. szám alatt, a Fekete Sas Patikában, a Szent István Király Múzeum belső udvarán, az intézmény Fő utca felőli oldalán, a Vörösmarty Színház és az Alba Plaza autóbusz-pályaudvar felőli bejáratánál, a Piac tér 4. és a Varkocs-szobor környékén, a Zichy-ligetben, a Halesz parkban, a Kodolányi János Főiskola Fürdő utcai kollégiumában és a Takarodó úti stadionban.


Korábban már működött ilyen ingyenes lehetőség. 2004-ben a városi önkormányzat és a belvárosi kávézók együttműködésének köszönhetően az Országalma mintegy 400 méteres körzetében volt hozzáférés. Akkor Budapest után a legtöbb egy főre jutó internet-előfizetés Székesfehérváron volt, és a város akkori vezetése bejelentette: minden lehetséges eszközzel támogatja az internethasználat terjedését. Ennek keretében alakították ki azt a lehetőséget, hogy minden fehérvári polgár fehervar.hu végű e-mail-címet regisztrálhatott.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.