EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Belföld

Internetes szavazás dönt a Magyar Fiatalokért Díj kinézetéről

Internetes szavazáson dől el, hogyan nézzen ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által tavaly alapított, a fiatalokért kiemelkedő munkát végző szakemberek tevékenységét elismerő Magyar Fiatalokért Díj emlékérme – mondta az Emmi ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Illés Boglárka kiemelte, a magyar fiatalok jelentik nemzet jövőjét, így a kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy díjazza az értük dolgozó szakembereket.


Ismertetése szerint az emlékérem tervezésére fiatal kortárs képző- és iparművészeket kértek fel, és olyan pályaműveket vártak, amelyek egyszerre jelenítik meg a hagyományt és a mély tartalmat, ugyanakkor fiatalosak és innovatívak.

A pályaművekre július 19-ig lehet szavazni az Új Nemzedék Központ honlapján, a http://www.ujnemzedek.hu/hasznos/neked-melyik-tetszik-mondd-meg-te-milyen-legyen-a-fiatalokert-dij-szavazz oldalon a négy tervet bemutató kisfilm is megtekinthető. A nyertes pályázó 200 ezer forintos jutalomban részesül – ismertette a helyettes államtitkár.

Kapcsolódó Cikkek