2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb III.kerület

Irány Arany nyomában!

A Budapesti Nyári Fesztivál és a Petőfi Irodalmi Múzeum különleges irodalmi sétákat szervez a Margitszigeten, Arany János életének meghatározó helyszínén.

A margitszigeti víztoronytól induló tematikus túrán az érdeklődők bejárhatják az Arany János által is kedvelt helyszíneket, egészen a Nagyszállóig, ahol Arany életének utolsó időszakában élt és alkotott. Muzeológusok, irodalomtörténészek kalauzolnak bennünket, akikhez társművészeket hívnak vendégül a szervezők. Legközelebb augusztus 13-án, 27-én és szeptember 10-én várják az érdeklődőket. A programra előre kell jegyet váltani.

Arany János-séták a Margitszigeten
(Fotó: Keresztesi Balázs)

 

Arany János-séták a Margitszigeten
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.