EUR: 308,14 Ft
CHF: 267,56 Ft
2017. október 18., szerda
Lukács

Egyéb Nagykanizsa

Ismét lecsapott a vihar

A múlt hétvégi, átmeneti enyhülés viharral, helyenként 90 kilométer/órás széllel és jelentős mennyiségű csapadékkal érkezett Nagykanizsára. A kánikulát váltó ítéletidőben fák dőltek házakra, tetők károsodtak meg, és egy csarnoképületben is jelentős kár keletkezett.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint néhány óra alatt félszáz bejelentés érkezett a műveletirányításhoz, amelyek mindegyikénél a tűzoltók segítségét kérték utakra, járdákra, háztetőkre és villanyvezetékekre dőlt ágak miatt. A tomboló természet olykor hatalmas fákat tört ketté.

A Csónakázó-tónál is hatalmas pusztítást végzett a vihar (Fotó: Gergely Szilárd)

Mint Cseresnyés Dániel szóvivő elmondta, az összes nagykanizsai hivatásos tűzoltó különböző káreseményeknél dolgozott ezen a napon, de mivel annyi volt a teendő, besegítettek Zalaegerszegről, Zalakarosról és Keszthelyről a kollégák, és érkeztek önkéntes tűzoltók Miháldról, Gelséről, Murakeresztúrról és Letenyéről is.

– A beavatkozó tűzoltók az esetek nagy részében benzinmotoros láncfűrészekkel feldarabolták, majd eltávolították a forgalmi akadályt vagy veszélyt jelentő növényeket – összegzett a katasztrófavédelmi szóvivő.

A vihar a közlekedésben is fennakadásokat okozott. Nagykanizsa és Nagyrécse között például fát döntött a felső vezetékre a szél, ezért ott nem jártak a vonatok, Kanizsa és Zalakomár között pótlóbuszok vitték az utasokat. A Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vonalon több, Nagykanizsáig közlekedő járat menetideje átlagosan fél, de akár egy órával is megnőtt.

Kapcsolódó Cikkek