EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Nagykanizsa

Ismét lecsapott a vihar

A múlt hétvégi, átmeneti enyhülés viharral, helyenként 90 kilométer/órás széllel és jelentős mennyiségű csapadékkal érkezett Nagykanizsára. A kánikulát váltó ítéletidőben fák dőltek házakra, tetők károsodtak meg, és egy csarnoképületben is jelentős kár keletkezett.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint néhány óra alatt félszáz bejelentés érkezett a műveletirányításhoz, amelyek mindegyikénél a tűzoltók segítségét kérték utakra, járdákra, háztetőkre és villanyvezetékekre dőlt ágak miatt. A tomboló természet olykor hatalmas fákat tört ketté.


A Csónakázó-tónál is hatalmas pusztítást végzett a vihar (Fotó: Gergely Szilárd)

Mint Cseresnyés Dániel szóvivő elmondta, az összes nagykanizsai hivatásos tűzoltó különböző káreseményeknél dolgozott ezen a napon, de mivel annyi volt a teendő, besegítettek Zalaegerszegről, Zalakarosról és Keszthelyről a kollégák, és érkeztek önkéntes tűzoltók Miháldról, Gelséről, Murakeresztúrról és Letenyéről is.

– A beavatkozó tűzoltók az esetek nagy részében benzinmotoros láncfűrészekkel feldarabolták, majd eltávolították a forgalmi akadályt vagy veszélyt jelentő növényeket – összegzett a katasztrófavédelmi szóvivő.

A vihar a közlekedésben is fennakadásokat okozott. Nagykanizsa és Nagyrécse között például fát döntött a felső vezetékre a szél, ezért ott nem jártak a vonatok, Kanizsa és Zalakomár között pótlóbuszok vitték az utasokat. A Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vonalon több, Nagykanizsáig közlekedő járat menetideje átlagosan fél, de akár egy órával is megnőtt.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.