2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb Nagykanizsa

Ismét lecsapott a vihar

A múlt hétvégi, átmeneti enyhülés viharral, helyenként 90 kilométer/órás széllel és jelentős mennyiségű csapadékkal érkezett Nagykanizsára. A kánikulát váltó ítéletidőben fák dőltek házakra, tetők károsodtak meg, és egy csarnoképületben is jelentős kár keletkezett.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint néhány óra alatt félszáz bejelentés érkezett a műveletirányításhoz, amelyek mindegyikénél a tűzoltók segítségét kérték utakra, járdákra, háztetőkre és villanyvezetékekre dőlt ágak miatt. A tomboló természet olykor hatalmas fákat tört ketté.


A Csónakázó-tónál is hatalmas pusztítást végzett a vihar (Fotó: Gergely Szilárd)

Mint Cseresnyés Dániel szóvivő elmondta, az összes nagykanizsai hivatásos tűzoltó különböző káreseményeknél dolgozott ezen a napon, de mivel annyi volt a teendő, besegítettek Zalaegerszegről, Zalakarosról és Keszthelyről a kollégák, és érkeztek önkéntes tűzoltók Miháldról, Gelséről, Murakeresztúrról és Letenyéről is.

– A beavatkozó tűzoltók az esetek nagy részében benzinmotoros láncfűrészekkel feldarabolták, majd eltávolították a forgalmi akadályt vagy veszélyt jelentő növényeket – összegzett a katasztrófavédelmi szóvivő.

A vihar a közlekedésben is fennakadásokat okozott. Nagykanizsa és Nagyrécse között például fát döntött a felső vezetékre a szél, ezért ott nem jártak a vonatok, Kanizsa és Zalakomár között pótlóbuszok vitték az utasokat. A Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vonalon több, Nagykanizsáig közlekedő járat menetideje átlagosan fél, de akár egy órával is megnőtt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.