2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Zalaegerszeg

Ismét lóerők feszülnek egymásnak

A Barlahida melletti Sűrű-réten látványos szlalom- és gyorsulási verseny, valamint pulling, azaz gépek látványos egymást elhúzása szórakoztatja majd a közönséget augusztus 5-én. A rendezvény minden évben rendkívül pörgős számokból áll, vegyes a versenyzők korosztálya is. Idősebbek szandálban és zokniban nyomják a pedált, alig kamaszodó srácok Forma–1-es versenyzőket lepipáló manőverekkel trükköznek a publikum örömére, akik több ezren szurkolnak a forróságban. A pálya nagy kedvence a 250 lóerős, nagy teljesítményű, összkerék-meghajtású Rába-Steiger traktor, illetve a modern európai traktor, a New Holland. Idén is indul Dutra, John Deere, Belarus (MTZ) valamint számtalan márka a nehezített pályán, ahol többek közt hordókat kell kerülni, tolatni és pontosan végrehajtani a feladatokat.

A szerencsések hazavihetik egy 7 éjszakás görögországi szállásfelajánlást a tengerparti Makrygialos üdülőhelyre a nyári szezonban, 2 darab háromfős, stúdiós elhelyezéssel. A versenyt Vigh László országgyűlési képviselő nyitja meg, a program ingyenesen látogatható.


Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.