2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Zalaegerszeg

Ismét lóerők feszülnek egymásnak

A Barlahida melletti Sűrű-réten látványos szlalom- és gyorsulási verseny, valamint pulling, azaz gépek látványos egymást elhúzása szórakoztatja majd a közönséget augusztus 5-én. A rendezvény minden évben rendkívül pörgős számokból áll, vegyes a versenyzők korosztálya is. Idősebbek szandálban és zokniban nyomják a pedált, alig kamaszodó srácok Forma–1-es versenyzőket lepipáló manőverekkel trükköznek a publikum örömére, akik több ezren szurkolnak a forróságban. A pálya nagy kedvence a 250 lóerős, nagy teljesítményű, összkerék-meghajtású Rába-Steiger traktor, illetve a modern európai traktor, a New Holland. Idén is indul Dutra, John Deere, Belarus (MTZ) valamint számtalan márka a nehezített pályán, ahol többek közt hordókat kell kerülni, tolatni és pontosan végrehajtani a feladatokat.

A szerencsések hazavihetik egy 7 éjszakás görögországi szállásfelajánlást a tengerparti Makrygialos üdülőhelyre a nyári szezonban, 2 darab háromfős, stúdiós elhelyezéssel. A versenyt Vigh László országgyűlési képviselő nyitja meg, a program ingyenesen látogatható.


Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.