EUR: 324,65 Ft
CHF: 281,85 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Belföld

Ismét rács mögött Kulcsár Attila

Mintarabként viselkedik a tököli börtönben a sikkasztásért elítélt Kulcsár Attila. Kora reggel kitakarítja a hatfős zárkát, napközben pedig a raktárban dolgozik. Leginkább felesége és kisfia, Milánka hiányzik neki.

Kulcsár Attila megérkezik a Fővárosi Bíróság tárgyalóteremébe /Fotó: Soós Lajos

Kulcsár Attilát március végén többrendbeli sikkasztásért jogerősen öt év szabadságvesztésre ítélte a bíróság. Az álbróker az ítélethirdetés után azonnal Bécsbe utazott, hogy kipihenje az izgalmakat és lelkiekben rákészüljön a megpróbáltatásokra. Ugyanis korábban már 58 hónapot börtönben ült, most a hátralévő két hónapot tölti le. Kulcsár még a nagykanizsai rokonok előtt is gondosan titkolta, hogy mikor és hová kell bevonulnia. Ennek ellenére a fél város tudja már.


– Először nem tudtuk, miért nem érjük utol Attilát. Aztán kiderült, hogy Tökölön raboskodik. Kulit egy hatfős zárkában helyezték el. Társai nem is sejtik, kivel vannak összezárva, Attila pedig meghúzza magát, mintarabként viselkedik. Nem finnyáskodik, ha rákerül a sor, gyorsan kitakarítja a zárkát, a körletet. Hétköznap a raktárban dolgozik, úgy könnyebben telik az idő. De így is nehezen viseli a bezártságot, türelmetlenül számolja a napokat. Leginkább a kisfia, Milán és a felesége hiányzik neki. Velük telefonon tartja a kapcsolatot, nem mehetnek látogatóba hozzá. Már csak alig több mint egy hónapja van hátra, remélem, minket is elhív majd Attila a szabadulóbulijára – mondta a Lokálnak egy neve elhallgatását kérő rokon.

Ha semmi nem jön közbe, Kulcsár Attila az augusztus 20-i tűzijátékot már a Duna partján lévő, pazar fővárosi luxuslakása ablakából nézheti végig, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a folyóra, az úszó-világbajnokságnak otthont adó Margitszigetre. Kerestük az álbróker édesanyját is, de nem nyitott ajtót.


Opel Astrával jár

Kulcsár Attila szobafestőnek tanult Nagykanizsán, de kimaradt az iskolából. Budapesten menő bróker lett, fényűző életet élt. Aranyifjúként utazgatott a világban, Porschéval járt a pesti diszkókba, szeretőjének luxuskabriót vett, szüleinek kacsalábon forgó palotát épített. A bíróság márciusban 230 millió forint vagyonelkobzással és ötmillió forint pénzbüntetéssel sújtotta. Talán épp emiatt szerényen él, Opel Astrával jár, a Duna-parti közös lakás is a felesége nevén van.

További cikkek a témában:

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  A jövő heti EU-csúcs előkészítése keretében Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke felkereste hivatalában Orbán Viktor miniszterelnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

 • Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  A jó magyar-ukrán kapcsolatokban “vagyunk érdekeltek, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Kárpátalján élő magyar nemzeti közösség jogai semmilyen formában se csorbulhassanak” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az Ungvárhoz közeli Alsószlatina gyógyüdülőhelyen.

 • Kukában landoltak a szemetesek!

  Kukában landoltak a szemetesek!

  Nem akármilyen szelfivel rukkoltak elő az FKF munkatársai, akik jelentkeztek a Meglepkék Legőrültebb Brigád elnevezésű felhívására.

 • Változik az Eurojackpot ára

  Változik az Eurojackpot ára

  A Szerencsejáték Zrt. közleményben tudatta, hogy az Eurojackpot alapjátékának ára az elmúlt hét euró árfolyam-változása miatt a Részvételi Szabályzat értelmében 2018.