2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Belföld

Ismét rács mögött Kulcsár Attila

Mintarabként viselkedik a tököli börtönben a sikkasztásért elítélt Kulcsár Attila. Kora reggel kitakarítja a hatfős zárkát, napközben pedig a raktárban dolgozik. Leginkább felesége és kisfia, Milánka hiányzik neki.

Kulcsár Attila megérkezik a Fővárosi Bíróság tárgyalóteremébe /Fotó: Soós Lajos

Kulcsár Attilát március végén többrendbeli sikkasztásért jogerősen öt év szabadságvesztésre ítélte a bíróság. Az álbróker az ítélethirdetés után azonnal Bécsbe utazott, hogy kipihenje az izgalmakat és lelkiekben rákészüljön a megpróbáltatásokra. Ugyanis korábban már 58 hónapot börtönben ült, most a hátralévő két hónapot tölti le. Kulcsár még a nagykanizsai rokonok előtt is gondosan titkolta, hogy mikor és hová kell bevonulnia. Ennek ellenére a fél város tudja már.


– Először nem tudtuk, miért nem érjük utol Attilát. Aztán kiderült, hogy Tökölön raboskodik. Kulit egy hatfős zárkában helyezték el. Társai nem is sejtik, kivel vannak összezárva, Attila pedig meghúzza magát, mintarabként viselkedik. Nem finnyáskodik, ha rákerül a sor, gyorsan kitakarítja a zárkát, a körletet. Hétköznap a raktárban dolgozik, úgy könnyebben telik az idő. De így is nehezen viseli a bezártságot, türelmetlenül számolja a napokat. Leginkább a kisfia, Milán és a felesége hiányzik neki. Velük telefonon tartja a kapcsolatot, nem mehetnek látogatóba hozzá. Már csak alig több mint egy hónapja van hátra, remélem, minket is elhív majd Attila a szabadulóbulijára – mondta a Lokálnak egy neve elhallgatását kérő rokon.

Ha semmi nem jön közbe, Kulcsár Attila az augusztus 20-i tűzijátékot már a Duna partján lévő, pazar fővárosi luxuslakása ablakából nézheti végig, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a folyóra, az úszó-világbajnokságnak otthont adó Margitszigetre. Kerestük az álbróker édesanyját is, de nem nyitott ajtót.


Opel Astrával jár

Kulcsár Attila szobafestőnek tanult Nagykanizsán, de kimaradt az iskolából. Budapesten menő bróker lett, fényűző életet élt. Aranyifjúként utazgatott a világban, Porschéval járt a pesti diszkókba, szeretőjének luxuskabriót vett, szüleinek kacsalábon forgó palotát épített. A bíróság márciusban 230 millió forint vagyonelkobzással és ötmillió forint pénzbüntetéssel sújtotta. Talán épp emiatt szerényen él, Opel Astrával jár, a Duna-parti közös lakás is a felesége nevén van.

További cikkek a témában:

Kapcsolódó Cikkek